Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
На Волині і дорослі, й діти зибрали на фронтову різдвяну вантажівку

У неблизьку дорогу Олександра Касянчука (крайній справа) проводжали декан Луцького району, настоятель Свято-Вознесенського храму міста Горохова отець Андрій Сидор і координатор волонтерського руху Горохівщини Віталій Гладун.

Фото з архіву Горохівської районної організації «Спілка учасників АТО «Щит».

На Волині і дорослі, й діти зибрали на фронтову різдвяну вантажівку

Найбажанішим подарунком, про який мріяли на передовій захисники із сіл Мар’янівської територіальної громади Луцького району та їхні бойові побратими, був вантажний автомобіль. І волонтери, які працюють у громадах колишнього Горохівського району, ще перед Різдвом Христовим та Новим роком доставили «газон» якнайближче до Авдіївського пекла

– Уявляєш, так Бог дав, що вдалося купити той ГАЗ-66 у досить пристойному технічному стані всього за 15 000 гривень. Щоб він був придатним для служби на фронті, треба було замінити двигун із бензину на дизель. Непроста справа, але в нас є кому це зробити! Завжди виручає Саша Касянчук зі своєю командою. Мають хлопці золоті руки. Все, що доставлятиметься військовим, ремонтують безкорисливо, ще й своє додають, – розговорилися напередодні Різдва з координатором волонтерського руху Горохівщини Віталієм Гладуном, який виконує обов’язки голови Горохівської районної організації «Спілка учасників АТО «Щит».

Неподалік вогненної Авдіївки земляки зустрілися, як рідні.
Неподалік вогненної Авдіївки земляки зустрілися, як рідні.

 До слова, лідер «Щита» Микола Бернадський і чи не всі «щитівці»-атовці стали на захист Батьківщини з початку повномасштабного вторгнення росії на нашу землю, а їхня рідна Горохівщина, й «Щит» зокрема, стали волонтерською опорою для бійців усіх фронтів і центром, якому довіряє цінні гуманітарні вантажі вже чи не кожна європейська країна.

І ГАЗ-66, вкрай потрібний на лінії вогню жителю села Брани Мар’янівської територіальної громади Андрієві Лісовому, «реконструювали» вміло й швидко. Необхідний дизель купили за 55000 гривень, які Віталієві Гладуну принесли й привезли, переказали на банківську картку діти й дорослі з Горохівської й інших громад Волині зі зворушливими словами: «Зібрали для наших захисників, для Перемоги, для миру». Цими днями Олександр Касянчук із другом Богданом доставили вантажівку на передову і передали її землякам Андрієві Лісовому, Ярославові Садольському та їхнім фронтовим друзям.

«Завжди виручає Саша Касянчук зі своєю командою. Мають хлопці золоті руки. Все, що доставлятиметься військовим, ремонтують безкорисливо, ще й своє додають».

Їхали, звісно, не впорожні. Насамперед на подвір’ї Свято-Вознесенського храму взяли із собою в серця молитву й благословення його настоятеля, декана Горохівського деканату отця Андрія Сидора.
160 літрів дизпалива й 3500 гривень на дозаправку офірував Андрій Озірський.

В якості різдвяних дарунків везли привіти від вихованців Мар’янівського ліцею:  малюнки, пакунки зі святковою смакотою, окопні свічки, іменні передачі й ще багато всього з рідного краю від хороших людей.

До слова, Олександр Касянчук родом із села Брани. За словами Віталія Гладуна, цей земляк, який нині живе у Луцьку, теж займається волонтерством з початку війни. Через руки його команди пройшли сотні запчастин, які «щитівці» везуть із передової, щоб відтак повернути їх туди відремонтованими. Багато потрібних вартісних деталей пан Олександр купує й передає своїм коштом.

…З Андрієм Лісовим, зі Славком Садольським і їхніми друзями зустрілися, як рідні. «Буває всяко!» – так небагатослівно розповіли військові про свої будні на Авдіївському напрямку. Побажали всім у надійному тилу мирного Різдва і Нового року. Й на привезеному «газоні» поїхали ще далі в пекло війни. Щоб Різдво в тилу було мирним завжди!

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Читайте також: «Христос народився!» не для всіх українських біженців у Данії.

Реклама Google

Telegram Channel