Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Печемо разом із дітьми: корисні поради для мам

Кулінарна творчість – це цікаво, весело, смачно.

Фото із сайту detki.co.іt.

Печемо разом із дітьми: корисні поради для мам

Хочете, аби ваші маленькі школярики під час канікул не сиділи в гаджетах? Залучайте їх до цікавих справ!

Одна з таких – приготування смаколиків, якими так приємно і самим поласувати, і друзів пригостити, і на шкільному ярмарку гроші на ЗСУ вторгувати!

«Горішки» 

Якщо маєте спеціальну форму, то справа ця зовсім не складна – просто потребує трохи часу і терпіння

Інгредієнти: 250 г маргарину, 3 сирі жовтки, 0,5 скл. цукру, 0,5 ч. л. соди, 1 ст. л. оцту, 3–3,5 скл. борошна, ванільний цукор, 1 банка згущеного молока, 200 г масла.

Приготування. Маргарин перетерти з 3 склянками борошна. Додати яєчні жовтки, збиті з цукром, соду, погашену оцтом, ванільний цукор і вимісити м’яке еластичне тісто, при потребі досипаючи трохи муки. З тіста повиліплювати невеличкі кульки (діаметром близько 2 см), розкласти їх у заглиблення форми (змащувати форму не треба, адже в самому тісті достатньо жиру), притиснути кришкою і пекти на газовій конфорці до рум’яного кольору. Готові половинки «горішків» витрусити з форми в миску і накладати нову порцію кульок. Варене й охолоджене згущене молоко збити з маслом, додати дрібку ваніліну, подрібнені волоські горіхи, добре вимішати і начинити цією сумішшю випечені «шкаралупки» та зліпити їх попарно. Якщо посипати готове печиво цукровою пудрою – вдасться створити ефект, ніби горішки притрушені снігом. 

«Шишки»

Печиво просте у приготуванні, тож підлітки цілком впораються з цією справою навіть самотужки

Інгредієнти: 100 г масла (кімнатної температури), 90 г цукру, 50 мл олії, 1 яйце, 5 г ванільного цукру, 270–280 г борошна, 2,5 ст. л. (з чубком) темного какао, 0,5 ч. л. розпушувача, дрібка солі, цедра половини апельсина (за бажанням).

Приготування. Яйце злегка збити з цукром, додати олію, ванільний цукор, цедру, какао, м’яке масло, сіль, перемішати до однорідності, поступово підсипати просіяне борошно з розпушувачем і замісити м’яке еластичне тісто. Поділити його приблизно на 15 шматочків, з кожної сформувати ковбаску (не розкачувати) у вигляді шишки, гострим ножем по діагоналі зробити неглибокі надрізи, щоб вийшли ромби. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці за температури 180 градусів упродовж 12 хвилин (10–15 хвилин залежно від духовки). Печиво виходить всередині м’яке, якщо не перетримати. Присипати пудрою у вертикальному положенні (так краще буде видно контур, шишки матимуть більш реалістичний вигляд).

«Лускунчик»

Така випічка до чаю підійде і на свята, і на будень

Інгредієнти: 3 варені жовтки, 100 г горіхів, 100 г сметани, 70 г цукру, 110 г вершкового масла, 30 мл молока, 180 г борошна, дрібка солі, 1 ч. л. розпушувача, ванілін або ванільний цукор – до смаку.

Приготування. Варені жовтки змішуємо з 10 г цукру, розминаємо до стану крихти. Додаємо 80 г вершкового масла, розтираємо до однорідної кремової маси. Вливаємо сметану, всипаємо ванілін та сіль. Вимішуємо інгредієнти в щільну масу, до якої просіваємо борошно з розпушувачем. Тісто залишаємо в теплі під кришкою на 20 хвилин. Тим часом у сотейнику змішуємо цукор, молоко та вершкове масло. На середньому вогні розтоплюємо, постійно помішуючи масу, по кількох хвилинах кипіння можна знімати з вогню отриману глазур. Тісто розділяємо на маленькі кульки завбільшки з волоський горіх. У кожну кульку кладемо зерня горіха, щільно защипуємо і викладаємо на деко, застелене пергаментом. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці при 180 градусах близько 20 хвилин. Горіхи, що залишилися, подрібнюємо на крихту. Готове печиво покриваємо глазур’ю та обкачуємо у горіховій крихті.

«Їжачки» та «Жолуді»

Таке незвичне печиво діти просто обожнюють і їсти, і готувати

Інгредієнти: для печива – 90 г цукрової пудри, 1 яйце, 180 г вершкового масла, 300 г пшеничного борошна, дрібка розпушувача, дрібка солі, 1 пакетик ванільного цукру; для оздоблення – 60 г шоколаду, 1 ч. л. олії, кокосова стружка, волоські горіхи.

Приготування. У чашу блендера кладемо розм’якле вершкове масло, цукрову пудру, сіль, ванілін і яйце, збиваємо до пишної маси. Додаємо борошно з розпушувачем та замішуємо тісто. Накриваємо його плівкою та ставимо в холодильник на 30 хвилин. Потому дістаємо, ділимо на 2 частини. З підготовленого тіста формуємо їжачків і жолуді. Заготовки перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером. Випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 20 хвилин. Тим часом готуємо декор. Шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані, додаємо олію і перемішуємо. Коли печиво схолоне, вмочуємо його в шоколад, а тоді в кокосову стружку або подрібнені волоські горіхи. За допомогою шоколаду робимо очі і носик їжачку. 

Імбирні пряники 

Це чи не найпростіший рецепт цікавої новорічної випічки. І хоч свято минуло, але канікули тривають, а діткам ще й як сподобається розмальовувати печиво!

Інгредієнти: 300 г борошна, 100 г вершкового масла, 150 г меду, 1 яйце, по 0,5 ч. л. кориці, імбиру сушеного, соди і мускатного горіха.

Приготування. Збити масло із цукром, додати мед і яйце, знову збити. Всипати всі прянощі та соду. Поступово вимішуючи, додати борошно. Тісто поставити у холодильник на годину. Тонко розкачати його, вирізати формочками печиво, викласти на деко, застелене пергаментом. Випікати при 170 градусах близько 10–15 хвилин. Готові пряники розмалювати кондитерською глазур’ю. 

Читайте також: У селі на Волині невідомі витягли вози та колодязь на дах зупинки.

Реклама Google

Telegram Channel