Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Як вибрати якісну варену ковбасу: слушні поради

На запах ковбасу теж бажано перевіряти за можливості.

Фотоколаж із сайту golapravda.blog.

Як вибрати якісну варену ковбасу: слушні поради

На полицях магазинів нині цих виробів величезний асортимент – представлена продукція різних виробників і вся вона має презентабельний вигляд. Як же серед такого розмаїття вибрати дійсно якісний продукт?

Скористайтеся простим, але важливим правилом: якщо вибирати між м'ясом і ковбасою, то надавайте перевагу першому варіанту. Та якщо дуже потрібна ковбаса, наприклад на олів’є, то ще в магазині слід звернути увагу на такі моменти.

Не слід купувати сосиски і ковбасу в вакуумних упаковках. Робиться це, щоб продукти довше зберігалися, не обвітрювалися і мали товарний вигляд, вагу. Перед упаковкою сосиски нарізаються по кілька штук і поливаються або спеціальним розчином, що містить хімічні речовини, або водою. Добре, якщо другий варіант, але ми то цього точно не знаємо...

Важливо оглянути зовнішній стан ковбаси і почитати, що пишуть на етикетці, зокрема дрібним шрифтом. Зазвичай першим вказується інгредієнт, вміст якого в продукті більший за інші, наприклад свинина. У цьому переліку бажано, щоб вода перебувала на одному з останніх місць. До речі, за технологією у виробництві вареної ковбаси використовується натуральний сніг, вироблений спеціальними машинами.

Що стосується курятини у складі, то краще такі вироби не брати: куряче м'ясо, тим більше механічної обвалки в ковбасах хорошої якості не використовується.

Лікарську ковбасу завжди слід вибирати за ДСТУ: якщо на етикетці він вказаний, значить можна її купувати. Ідеальний варіант – брати продукт у кишці або синюзі, при цьому звертаючи увагу на термін і умови зберігання. Дуже часто, якщо умови зберігання були порушені, ковбаса набуває неприємного запаху.

Здебільшого всі ковбаси в наш час виготовляють за ТУ. Потрібний набір компонентів і спецій надходять на завод у вигляді готових сумішей. Працівник виробництва просто розкриває герметичний пакет і висипає його вміст у кутер. Фарш для ковбаси готовий.

Те, що в продукті є нітрат натрію (Е250) – це цілком нормальне явище. Він є у всіх ковбасах. Крім іншого, нерідко додається до складу аскорбінка, і це теж не страшно. Ковбасу, що містить каррагінан, краще не купувати. Ця речовина додається до складу, щоб у готовому виробі утримувалася волога.

На запах ковбасу теж бажано перевіряти за можливості. Вона повинна мати приємний аромат. Якщо є змога побачити продукт у розрізі, колір її має бути не яскравим і тим більше – не кислотним. Хороша варена ковбаса має світло-рожевий колір. Маса повинна бути пружною, однорідною, без пустот.

На жаль, навіть добре відомий і перевірений виробник іноді може випустити неякісний продукт, адже людський фактор ніхто не відміняв. Тож торгова марка – не показник.

Читайте також: Як вибрати гранат, щоб він був максимально корисним.

Реклама Google

Telegram Channel