Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Скільки Фонд Порошенка  витратив на допомогу армії

Цифри говорять самі за себе!

Фотоколаж із сайту prm.ua.

Скільки Фонд Порошенка витратив на допомогу армії

З початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року Фонд Порошенка разом із волонтерами ГО «Справа громад» спрямував на підтримку ЗСУ 4 084 126 000 грн. Допомога Петра Порошенка, його Фонду та підприємств Силам оборони сягнула 3, 486 млрд грн

У 2023 році кошти Порошенка були спрямовані на закупівлю для бригад ЗСУ сотень вантажівок, десятків тягачів, тисяч дронів, приладів нічного бачення, снайперських прицілів Archer, сотень мобільних лазень та автомайстерень, тисяч електрогенераторів, цифрових радіостанцій, а також автобусів, тепловізорів, іншої техніки та спорядження.

Цифри говорять самі за сбе!
Цифри говорять самі за себе!

 Крім того, Петро Порошенко та підприємства з 24 лютого 2022 року сплатили до Державного бюджету близько 10 млрд грн податків. Зокрема, за 11 місяців 2023-го – 4,6 млрд грн. Дві третини проєктів Фонду Порошенка для ЗСУ пов’язані із постачанням зброї, посиленням протиповітряної оборони та будівництвом фортифікаційних споруд, але поки що не підлягають розголошенню через питання безпеки.

До речі

Цього року Петро Порошенко інвестував 150 млн грн у виробництво унікальних і вкрай важливих для фронту систем радіо-­електронної боротьби (РЕБ), які успішно пройшли випробування в ЗСУ. Очікується, що вже в лютому ці системи зможуть показати себе на полі бою. 

Читайте також: Вселенський Патріарх у листі до Порошенка висловив підтримку українцям, які мужньо витримують диявольську атаку росії.

Реклама Google

Telegram Channel