Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Як українок «розводять» на гроші коханці-шахраї

Остерігайтеся любові через месенджер!

Фото із сайту womo.ua.

Як українок «розводять» на гроші коханці-шахраї

Усе розпочинається із повідомлення на телефон чи на електронну пошту: «Привіт, красуне!»

Спочатку вони пишуть, що ви їм подобаєтесь, а потім... вимагають гроші. Щоб не стати жертвою афериста, потрібно знати кілька важливих правил.

Як працює схема

Пів року тому журналістка Юлія Дячук пережила важке розлучення зі своїм чоловіком і  нових стосунків аж ніяк не планувала. Однак раптом вона отримала повідомлення від привабливого американця.

«Він мені написав у месенджер «Hello beautiful» («Привіт, красуне!»). Він залив у вуха все, що  жінки хочуть чути від чоловіків», – розповіла дівчина в програмі «Сніданок з «1+1».

Та вже через два дні спілкування Юля помітила дещо незвичне: хлопець надто швидко освідчився у коханні. Вона не сприйняла це всерйоз і віджартувалася, але шахрай відступати не хотів.

Прозріла дівчина, коли разом із коханням з’явились натяки на гроші.

Спочатку вони із жертви роблять королеву. Розповідають, що дівчина особлива, й освідчуються в коханні.

«Він повідомив, що його мама раптово потрапила в лікарню. «А ти ж так схожа на мою маму», казав він мені», – розповіла Юлія.

На щастя, дівчині допомогла подруга, з якою вона поділилася цією історією. До речі, її найбільше здивувало, що за два тижні Юлія з американцем навіть жодного разу не спілкувались телефоном...

Якщо журналістці пощастило не потрапити у пастку, то цього не уникнула жителька міста Ланівці Тернопільської області. Невідомий видурив у неї понад 70 тисяч гривень. Зі слів потерпілої, з чоловіком, котрий назвався іноземцем, вона познайомилася в соціальних мережах. Стали переписуватися, і він невдовзі сказав, що має до неї почуття, але через брак коштів не може виготовити документи для поїздки в Україну. Обіцяв усе повернути, якщо жінка допоможе йому фінансово. Потерпіла, не вагаючись, декількома платежами переказала на рахунок незнайомця понад 70 тисяч гривень. Тоді зв’язок перервався...

Що каже психолог

– Шахраї-коханці діють в інтернеті лише за однією схемою, – наголошує психо-
логиня Ольга Величко. – Спочатку вони із жертви роблять королеву. Розповідають, що дівчина особлива, й освідчуються в коханні.

Далі показують, що ви дуже схожі. Після цього зникають на якийсь час...

Вони це роблять навмисне, щоб жінка відчула, як це – не отримувати уваги. Тобто тебе дуже сильно люблять, а потім кидають. Все це, щоб показати, як «тобі може бути погано, коли немає моєї уваги»... А після цього вони просять гроші. Ця схема є найпоширенішою, тому важливо бути обачними. Бо це не любов. Це шахрайство.

Лія ЛІС.

Читайте також: «Хай замовкнуть автомати, ми йдемо колядувати!».

Реклама Google

Telegram Channel