Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Люди стурбовані вщент зруйнованою дорогою державного значення

Дорога потребує нагального ремонту.

Фото: facebook.com.

Люди стурбовані вщент зруйнованою дорогою державного значення

Жителі Камінь-Каширщини та Ковельщини звернулися до влади щодо необхідності ремонту 50-кілометрового автошляху 03-11, який сполучає два райцентри 

Заяву підписали майже півтори тисячі мешканців сіл Гішин, Доротище, Тойкут, Заріччя, Воля, Лапні, Любче Ковельського та сіл Карпилівка, Карасин, Запруддя, Стобихівка Камінь-Каширського районів. Про це повідомляє Волинська обласна рада. Люди стурбовані аварійним станом цієї дороги, якою їм щодня доводиться доїжджати на роботу, до шкіл та дитсадків, лікарні, ЦНАПу, на ринок тощо. Місцеві мешканці апелюють до обласної та місцевих рад, а також – до народних депутатів від Волині з проханням використати всі доступні інструменти, щоб домогтися фінансування ремонту автошляху.

Це питання стало предметом розгляду на засіданні постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ.  

Ковельська міська рада уже висловила готовність виділити на ці потреби 6 мільйонів гривень.

Голова профільної комісії Сергій Кудрявцев вказав на важливість вирішення питання ремонту цього відрізка шляху з огляду на те, що він має стратегічне значення для зміцнення обороноздатності держави. Адже на прикордонних територіях Камінь-Каширського району триває спорудження фортифікаційних споруд. Відтак відновлення цієї дороги сприятиме пришвидшенню будівельних робіт та поліпшенню логістики.

До вирішення цієї проблеми члени комісії закликають долучитися й тамтешні територіальні громади шляхом співфінансування ремонтних робіт. Голова бюджетної комісії облради Орест Маховський зауважив, що Ковельська міська рада уже висловила готовність виділити на ці потреби 6 мільйонів гривень.

У результаті дискусії члени комісії ініціювали прийняття звернення Волиньради до Кабінету Міністрів України про необхідність внесення змін до Постанови КМУ від 23 лютого 2024 року «Деякі питання використання залишку коштів, визначеного пунктом 2 статті

36 Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік»». 

Олена ВОЛИНЕЦЬ.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel