Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Герой України зі Щитиня тепер  буде виховувати молодих офіцерів

Андрій Ковальчук у батьківській хаті у селі Щитинь на Любешівщині.

Фото з архіву volyn.com.ua.

Герой України зі Щитиня тепер буде виховувати молодих офіцерів

Командувач військ оперативного командування «Південь», генерал-майор Андрій Ковальчук подав у відставку та став головою Одеської військової академії

«Ми разом звільнили від окупанта частину Одещини – острів Зміїний – і левову частку територіального моря України, Миколаївщину і Херсонщину на правому березі Дніпра. Ми виконували бойові завдання, відбиваючи зухвалий ворожий десант, відкидаючи і втоплюючи ворожі кораблі, створюючи безпрецедентні історичні факти новітньої ери наших Збройних Сил», – повідомив після відставки Андрій Ковальчук.

Героя України із Волині вітали в щойно звільненому Херсоні оплесками і вигуками: «Дякуємо!».
Героя України із Волині вітали в щойно звільненому Херсоні оплесками і вигуками: «Дякуємо!».

 Офіцер подякував бійцям ОК «Південь» за спільну роботу та побажав усім відчувати себе причетними до майбутньої Перемоги.

Генерал-майор також зазначив, що тепер виховуватиме молодих офіцерів.

Згодом на сайті військової академії Одеси повідомили, що Андрій Ковальчук очолив цю установу.

«Призначення генерал-майора Андрія Ковальчука на посаду начальника Одеської військової академії є не лише важливою подією для самої академії, а й для всієї країни. Його винятковий досвід у військовій справі, відвага і відданість принесуть новий рівень в освітній процес та підготовку майбутніх офіцерів», – зазначили у пресслужбі академії.

«Я впевнений, що в Крим ми ще поїдемо... на танках. І тоді знову півострів стане улюбленим місцем відпочинку не лише моїм, але й інших українців».

Як відомо, 49-річний Андрій Ковальчук є уродженцем села Щитинь, що на Любешівщині Камінь-Каширського району. 24 серпня 2016 року тодішній Президент України Петро Порошенко вручив нашому земляку «Золоту зірку» Героя України за доблесні бої у

Луганській та Донецькій областях. Через деякий час після цього, коли йому вручали звання «Почесний громадянин Любешівського району», журналісти газети «Волинь» зустрілися з легендарним воїном у його батьківській хаті.

Пропонуємо вам фрагмент бліц-відповідей Героя України Андрія Ковальчука для нашого видання:

– Ваш життєвий девіз, який допомагає у важких чи критичних ситуаціях?

– Зроби сам!

– Як з’явилася мрія стати військовим?

– Зовсім несподівано, у 1993 році, коли закінчив Ковельський машинобудівний технікум. Для мене прикладом був мамин двоюрідний брат, нині покійний, генерал-майор Йосип Осійчук.

– Чого не терпите в людях?

– Найгіршими рисами вважаю зраду і бездіяльність.

– Коли ви востаннє плакали?

– Ніколи не плачу.

– Андрію Трохимовичу, розкажіть про улюблене місце відпочинку?

– Раніше був Крим, а тепер – Карпати. Але я впевнений, що в Крим ми ще поїдемо... на танках. І тоді знову півострів стане улюбленим місцем відпочинку не лише моїм, але й інших українців... Виженемо путіна з України – і буде вдосталь часу, щоб назбирати грибів у наших навколощитинських лісах. 

Ліна ВОГОНЬ.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel