Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Через рік приїхала у Нововолинськ, щоб подякувати лікарям та родині свого донора

Рік тому Олені пересадили нирку і підшлункову залозу.

Фото із сайту bug.org.ua.

Через рік приїхала у Нововолинськ, щоб подякувати лікарям та родині свого донора

Завдяки їм Олена змогла розпочати нове повноцінне життя

У квітні 2023 року 33-літня Олена Ткачук – дружина військовослужбовця – отримала нове життя завдяки донору з Нововолинська. Тому днями жінка спеціально приїхала в місто гірників подякувати медикам та зустрітися з родиною свого донора, повідомили на фейсбук-сторінці Нововолинської центральної міської лікарні (НЦМЛ).

Рішення про вилучення органів дало можливість Олені почати нове життя. Вона дуже хоче, аби таку можливість отримали якомога більше українців, особливо – дітей.

Як відомо, перший в Україні комплекс «нирка – підшлункова залоза» Олені пересадили львівські лікарі у квітні 2023 року. Органи були вилучені в Нововолинській лікарні.

Завдяки трансплантації було врятовано чотири дорослих життя та одне дитяче. 

Донором став 42-річний чоловік, який після перенесеного другого інсульту, на жаль, помер. Лікарі констатували смерть мозку. Але була можливість вилучити здорові органи та врятувати кілька життів.

У Нововолинській міській лікарні декілька медичних бригад вилучили шість життєво важливих органів в посмертного донора та оперативно доставили їх для пересадки. Завдяки трансплантації було врятовано чотири дорослих життя та одне дитяче.

«Світла пам’ять донору та подяка його родині! Завдяки таким сім'ям у 2023 році українські лікарі змогли здійснити 585 транс- плантацій», – зазначають на фейсбук-сторінці Нововолинської ЦМЛ. 

Ігор ЛІСОВИЙ.

Реклама Google

Telegram Channel