Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
На Волині у квітні знаходять... білі гриби!

Ось на яких красенів натрапив Іван Божик.

Фото з фейсбук-сторінки Івана БОЖИКА.

На Волині у квітні знаходять... білі гриби!

Через аномально теплу погоду сезон «тихого полювання» розпочався набагато раніше, як зазвичай

 

 Затятим грибникам нашого краю вже вдалося знайти перші грибочки. Зокрема, в лісах вже з’явилися «маївки», які також називають Георгіїв гриб або Рядовка травнева.

Днями у Володимирському районі на кілька грибних красенів натрапив Іван Божик. Своїми трофеями з «тихого полювання» він поділився у фейсбук-спільноті «Грибники Волині».

Грибочки-зморшки або ще  по-народному «баранчики».
Грибочки-зморшки або ще по-народному «баранчики».

 Чоловік зазначив, що гриби вдалося знайти в лісі колишнього Іваничівського району. Де саме – не уточнив, бо, як справжній грибник, не захотів розсекречувати знайдені ним місця. Однак пан Іван зазначив, що під час першого цьогорічного «тихого полювання» йому вдалося знайти понад десяток... білих грибів. А наступного дня похвалився, що знайшов ще більше! 

Наша довідка:

Травневий гриб – також відомий як 

Георгіїв гриб або Рядовка травнева. Відмінний представник сімейства Рядкові. Гриб сам по собі невеликий, може виростати на 4–9 сантиметрів. Капелюшок  у ньoго ніжного білого кольору, напівкулевидний, широкий, 4–10 сантиметрів у діаметрі.

А ось відома волинська журналістка (по газетах «Слава праці» і «Волинь») Ірина Репетуха похвалилася знахідкою перших зморшків. 

«Ось такі «трофеї» подарувала мені прогулянка лісом. Грибочки-зморшки або ще по-народному «баранчики». Майже пів відра. Теплиня...» – написала вона на своїй фейсбук-сторінці 14 квітня. 

Микола ДЕНИСЮК.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel