Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Притулки для постраждалих від домашнього насильства відкрили у двох громадах Волині

Притулки відкрито в Забродівській та Ратнівській громадах.

Волинь-нова

Притулки для постраждалих від домашнього насильства відкрили у двох громадах Волині

Тут вони зможуть не лише знайти тимчасовий прихисток та сховатися від кривдників, а й отримати психологічну, соціальну та правову допомогу

Денний центр із кризовою кімнатою для людей, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, запрацював у Забродівській громаді. Тут є всі умови для безпечного та комфортного цілодобового перебування осіб. 

Заклад створено за кошти державної субвенції у сумі понад 1,3 млн грн.

Приміщення капітально відремонтували та облаштували 7 ліжко-місць. Тут також є кухня, санвузол та робочий кабінет для працівників. Постраждалі особи перебувають у таких закладах до 10 днів.

Аналогічний відкрили у Ратнівській громаді. 

Одночасно в притулку може проживати до 12 осіб, а максимальний термін перебування в закладі – до трьох місяців.

Для ремонту та забезпечення необхідними речами притулку було використано субвенцію з Державного бюджету у сумі понад 2,5 млн грн.

Тут облаштували чотири кімнати для проживання постраждалих осіб, їдальню та санвузол, а також – кабінет для роботи персоналу та психологів.

Фахівці таких закладів надають комплексну допомогу на основі оцінки потреб та індивідуального підходу до особи з урахуванням віку, статі, стану здоров’я та соціального становища.

Одночасно в притулку може проживати до 12 осіб, а максимальний термін перебування в закладі – до трьох місяців.

Послугами Ратнівського притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та (або) насильства за ознакою статі можуть скористатися не лише місцеві жителі, а й мешканці сусідніх громад та внутрішньо переміщені особи.

Адресу притулку не розголошують задля безпеки. Потрапити сюди можна за направленням поліції або мобільної бригади соціально-психологічної допомоги та від закладів соціальної сфери. 

Любов ВОЛИНЮК.

Реклама Google

Telegram Channel