Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Пропонують допомогу –  і забирають останні гроші

Уважно читайте ще раз і запам’ятайте: ніхто вам через телефон грошей не дасть!

Фото із сайту ngp-ua.info.

Пропонують допомогу – і забирають останні гроші

Навіть у нелегкий воєнний час шахраї не бояться Бога й людей

Повідомленню про начебто можливість отримати фінансову допомогу в сумі 6500 гривень повірила жителька смт. Мар’янівка Луцького району й стала черговою жертвою шахраїв. Жінка перейшла за фішинговим посиланням, заповнила оманливу анкету, і за кілька хвилин із її банківських карток зникло 24 125 гривень.

Працівники відділення поліції ГУНП України у Волинській області вирішують питання про внесення відомостей про цю подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 190 КК України і вже вкотре закликають усіх не зважати на сумнівні пропозиції, не вірити обіцянкам про грошову допомогу. Перш, ніж прийняти відповідне рішення, треба добре подумати над ним.

Але заклик правоохоронців не діє: цими днями черговою жертвою дурисвітів став 23-річний житель села Бужани Мар’янівської територіальної громади Луцького району. Молодий чоловік натрапив у мережі Facebook на оголошення про начебто соціальну допомогу від ООН, як з’ясувалося, повірив злочинцям. Виконавши всі їхні вимоги щодо реєстрації, замість того, щоб побачити на своїй банківській карті обіцяну суму, довірливий… виявив зникнення з неї власних 2000 гривень.

Повторила його гірку долю і жителька села Лемешів Горохівської територіальної громади Луцького району, яка теж так надіялася на соціальну виплату від ООН, що віддала невідомому шахраєві аж 15895,28 гривні.

Ну, і скільки ще можна попереджати? 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel