При заморожуванні овоч зберігає всі свої властивості.
Щоб не були водянистими і гумовими: любителі кабачків оцінять
Як краще заморозити кабачки на зиму
Свіжий кабачок – справжнє джерело корисних речовин, вітамінів і мінералів. Замороження їх на зиму – хороший варіант забезпечити себе здоровою їжею, адже при заморожуванні овоч зберігає всі свої властивості.
Кабачки добре тримати в морозилці, але важливо правильно підготувати овоч, щоб після розморожування він не став водянистим або гумовим.
Секретами, у якому вигляді можна заморозити кабачки, щоб насолоджуватися ними взимку, поділився УНІАН.
Заморожуємо кубиками чи кружечками
Кабачки потрібно ретельно вимити та зрізати плодоніжки, нарізати овоч кубиками або кружечками, товщина яких буде мінімум 0,7 см.
Після цього закип’ятіть воду, опустіть в неї кабачки на 2 – 3 хвилини. Злийте окріп разом із кабачками на друшляк, пересипте овочі в глибоку тарілку та залийте крижаною водою.
Як тільки кабачки повністю стануть холодними, воду потрібно знову злити, а їх перекласти на паперовий рушник та дочекатися повного висихання. Застеліть пласке деко плівкою, викладіть туди кабачки шаром.
Після цього їх потрібно відправити в морозилку на 3 – 4 години. Коли овочі заморозяться, пересипте їх в пакет або контейнер та знову поставте в морозильну камеру.
А для оладок – у натертому вигляді
Терті кабачки можна заморозити двома способами. У першому випадку потрібно вимити овочі, натерти на тертці, через марлю віджати рідину. Скласти в пакети, прибрати з них повітря і заховати в морозилку.
Якщо хочете заморожувати термічно оброблені терті кабачки, то дотримуйтеся інструкції:
· кабачки натерти на крупній тертці і закип’ятити воду;
· поставити глибоку миску, зверху – сито, перекласти туди кабачкову масу;
· обдати окропом, занурюючи сито з кабачком в гарячу воду;
· потримати в гарячій воді кабачок, потім швидко перекласти у воду з льодом;
· повністю остудити кабачки у воді і віджати їх, притискаючи до стінок сита;
· натертий кабачок перекласти в пакет так, щоб вийшов рівний плоский пласт.
Важливо: віджимати кабачки руками категорично не рекомендується – вони досить м’які, тому більш схильні до деформації і можуть перетворитися на кашку.
Кристина КАЩАВЦЕВА.
