
Смачного!
Вибрати найсолодшу диню допоможуть три правила
Цей овоч із роду огірків і родини гарбузових – справжнє літнє задоволення. Але знайти дійсно смачний плід серед сотень на прилавку – непросто. Інтернет-видання unian.ua розповіло про три ознаки, на які варто звернути увагу, щоб обрати найсолодшу диню
Запах
Стигла диня має виражений динний аромат, солодкий та свіжий. У перестиглої дині аромат буде трохи інший, може з’явитися характерний «винний» запах. Існують сорти, які майже не пахнуть, але такі зустрічаються нечасто.
Колір шкірки
Хороша диня повинна мати рівномірний колір. У деяких сортів на поверхні є сіточка – вона у зрілої дині проявляється чіткіше, так само як і смуги у смугастих сортів. Шкірка дині повинна ж бути пружною. Якщо на ній є зелені плями – диня незріла, темні та коричневі плями – плід переспів або вже почав псуватися.
Щоб перевірити диню, потрібно натиснути на шкірку – у стиглої дині вона злегка проминається, але потім вм'ятина зникає. Якщо ж вона після натискання залишається, скоріш за все, диня переспіла.
Звук
Всі звикли визначати по звуку стиглість кавуна, але цей спосіб може стати в пригоді й для дині. Постукайте по плоду – якщо звук буде глухим, то плід – стиглий.
Катерина ЯЩУК.
І ще кілька маленьких секретів
· Досвідчені господині знають, що часник потрібно додавати в страву, яку готують при високих температурах, в останню чергу. Якщо покласти його з м’ясом, цибулею або овочами, він підгорить, поміняє аромат і їсти його буде неможливо.
· Макарони необхідно варити в добре підсоленій воді – таким чином вони не склеяться і рівномірно проваряться. Кухарі рекомендують додавати 1 столову ложку солі на 300 грамів макаронів.
· Якщо переварити овочі, то замість смачної страви в обідній тарілці виявиться безформна жижа дивного кольору. У процесі готування овочі повинні злегка почати темніти, і саме цей знак говорить про їх готовність. Якщо ж з якої-небудь причини ви все-таки переварили овочі, залийте їх холодною водою. Це допоможе припинити процес готування і не дасть овочам остаточно втратити свою форму, запах і смак.
