Запам’ятайте: термін придатності митих яєць скорочується до 12 днів.
Чи потрібно мити яйця після купівлі?
Вибираючи їх у магазині або на ринку, ми часто стикаємося з їх забрудненою поверхнею. Це може бути курячий послід або пір’я чи просто шматочки бруду незрозумілого походження
Тому досвідчені господині при купівлі намагаються обирати яйця з чистою поверхнею.
Але якщо були придбані брудні курячі, багато хто намагається їх відмити під проточною водою з використанням мила. Причиною таких дій стає бажання не лише надати яйцям естетично приємний вигляд, а й убезпечити себе і домочадців від хвороботворних бактерій і кишкових захворювань, таких як сальмонельоз.
Але робити це необхідно з обережністю. Мало хто знає, що термін придатності митих яєць скорочується до 12 днів. Відбувається це тому, що на яєчній шкаралупі знаходиться спеціальна оболонка, що захищає від впливу зовнішніх факторів. А при митті ця оболонка ліквідується і термін придатності скорочується. Тому, якщо вважаєте, що яйця краще помити, то краще це робити одразу перед приготуванням.
Способи очищення яєць
Існує кілька способів прибрати забруднення з яєчної шкаралупи:
-
Суха чистка. Для цього необхідно старою зубною щіткою або м’якою мочалкою зчистити з яєць видимі забруднення.
- Дезінфікуючий розчин. Для його приготування нам знадобляться сода і вода температурою 35 градусів. Відправте яйце в розчин на 5 секунд, потім очистіть ганчіркою залишок бруду і обмийте чистою водою. Залиште просихати на паперовому рушнику.
Намагайтеся купувати курячі яйця тільки у перевірених продавців зі сертифікатом безпеки, закликає ukr.media.
Галина ГОНОРОВА.
Читайте також: «Літо: час заморожувати щавель».
