
Смачного!
Літо: час заморожувати щавель
Аби взимку завжди мати під рукою свіжу зелень
Найкращим способом зберегти всі корисні властивості зелені є заморожування. При цьому варто робити заготовки невеликими порціями – так буде дуже зручно використати саме таку кількість зелені, яка потрібна зараз, не розморожуючи все.
Пропонуємо вашій увазі три способи заморозки щавлю:
1. Щавель промиваємо і добре просушуємо.
Також беремо петрушку, кріп і зелену цибулю. Зелень також промиваємо, струшуєм воду і просушуємо.
Тепер всю зелень ріжемо: листя щавлю не потрібно різати занадто дрібно, просто на шматки.
У силіконові форми для кексів укладаємо щавель, ущільнюємо і заливаємо водою (прохолодною, кип’яченою). Відправляємо форму в морозильну камеру. Коли все замерзне, виймаємо заморожені форми і складаємо в пакет.
2. Змішуємо кріп, петрушку і зелену цибулю, щавель, перемішуємо.
Укладаємо в пакети масу, видаляємо повітря, закриваємо пакет і відправляємо заморожувати.
3. Змішуємо всі інгредієнти і додаємо ще моркву – так можна не використовувати в супах зажарку, а просто додати суміш овочів зі щавлем.
Заморожена зелень завжди в ходу, тому варто приготувати багато різних варіантів заготовок.
Галина ГОНОРОВА.
Читайте також: «Місце, де прощають, навіть коли ти помиляєшся…Історія на вечір».
