Курси НБУ $ 41.34 € 48.31
Літо: час заморожувати щавель

Смачного!

Фото ілюстративне.

Літо: час заморожувати щавель

Аби взимку завжди мати під рукою свіжу зелень

Найкращим способом зберегти всі корисні властивості зелені є заморожування. При цьому варто робити заготовки невеликими порціями – так буде дуже зручно використати саме таку кількість зелені, яка потрібна зараз, не розморожуючи все.

Пропонуємо вашій увазі три способи заморозки щавлю:

1. Щавель промиваємо і добре просушуємо.

Також беремо петрушку, кріп і зелену цибулю. Зелень також промиваємо, струшуєм воду і просушуємо.

Тепер всю зелень ріжемо: листя щавлю не потрібно різати занадто дрібно, просто на шматки.

У силіконові форми для кексів укладаємо щавель, ущільнюємо і заливаємо водою (прохолодною, кип’яченою). Відправляємо форму в морозильну камеру. Коли все замерзне, виймаємо заморожені форми і складаємо в пакет.

2. Змішуємо кріп, петрушку і зелену цибулю, щавель, перемішуємо.

Укладаємо в пакети масу, видаляємо повітря, закриваємо пакет і відправляємо заморожувати.

3. Змішуємо всі інгредієнти і додаємо ще моркву – так можна не використовувати в супах зажарку, а просто додати суміш овочів зі щавлем.

Заморожена зелень завжди в ходу, тому варто приготувати багато різних варіантів заготовок.

Галина ГОНОРОВА.

Читайте також: «Місце, де прощають, навіть коли ти помиляєшся…Історія на вечір».

Реклама Google

Telegram Channel