Курси НБУ $ 41.34 € 48.31
Приготуйте вдома картопляний… хліб

«Як є хліба край, то і під вербою рай», – кажуть у нашому народі.

Фото: zyttia.org.

Приготуйте вдома картопляний… хліб

Ароматний буханець обов’язково сподобається вам з першого разу і ви будете пекти його регулярно

Текстура хлібної м’якушки виходить настільки приємна і шовкова, що завжди хочеться відрізати ще шматочок. Готується хліб неймовірно просто з дріжджового картопляного тіста. Ще він має чудову властивість залишатися свіжим і м’яким кілька днів.

Інгредієнти:

  • 550 – 600 г пшеничного борошна;
  • 20 г свіжих пресованих дріжджів;
  • 200 мл теплого картопляного відвару;
  • 200 г вареної картоплі; 
  • 1 сире яйце;
  • 50 – 60 мл олії;
  • 1 ч. ложка цукру;
  • 1/2 ложки солі.

Такий хліб має чудову властивість залишатися свіжим і м’яким кілька днів.

Приготування:

1. Остиглу картоплю зі 120 мл теплого картопляного відвару, яйцем і сіллю подрібнюємо блендером до одноманітного стану. 

2. Свіжі дріжджі розпускаємо в рідині, що залишилася, разом із цукром і залишаємо хвилин на 10 – 15 до активації та підняття пінної пухнастої дріжджової шапочки.

3. Потім все з’єднуємо і частинами підсипаємо просіяне борошно, замішуючи при цьому гладке дріжджове тісто не менше 7 – 10 хвилин. Воно повинно вийти гладким, однорідним, ніжним і м’яким (не забивайте його зайвим борошном).

4. У самому кінці додаємо олію.

5. Покласти в миску, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для вистоювання на 1 годину.

Реклама Google

6. Після того, як наше дріжджове тісто підійшло і збільшилося у два – три рази, обминаємо його і викладаємо у змащену маслом круглу роз’ємну форму.

7. Формуємо хліб у вигляді товстого коржа, накриваємо чистим рушником і даємо підійти в теплому місці хвилин 40 – 50 до хорошого підняття.

8. Потім випікаємо смачний домашній хліб в попередньо розігрітій до 180 –190 градусів духовці близько 45 – 55 хвилин до повної готовності та красивої рум’яності.

9. Перед подачею і нарізкою обов’язково даємо йому охолонути на решітці.

Нехай смакує!

Галина ГОНОРОВА, zyttia.org.

Зараз читають: Юрій ЛУЦЕНКО: «Нас здають, як здали Сталіну Прибалтику та Польщу».

Telegram Channel