Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Якщо треба, то хлопці Ахметова крикнуть навіть «Смерть ворогам!»?

Волинь-нова

Якщо треба, то хлопці Ахметова крикнуть навіть «Смерть ворогам!»?

Найрезонансніші події в житті України та світу очима наших журналістів

«Шахтар» одягнув патріотичні футболки. З примусу чи за покликом серця?

 

 Підопічні Пауло Фонсеки, як і обіцяли, 29 листопада вийшли на матч 1/4 фіналу Кубка України проти рівненського «Вереса» у патріотичних майках із написом «26 років. Пишаємось» і знаком ЗСУ. Ця акція присвячена Дню Збройних сил України, який відзначається 6 грудня.

Нагадаємо, що напередодні матчу автобус гравців «Шахтаря» у Харкові зупинили націоналісти та ультрас і звинуватили керівництво клубу та футболістів у небажанні взяти участь в іншій патріотичній акції: коли «Шахтар» у грі з «Олімпіком» нібито заборонив дітям героїв російсько-української війни вийти на поле у футболках з написом «Мій тато — ​герой». Претензії, які висловлювали команді Рината Ахметова, стосувалися не лише ситуації з футболками, а й небажання деяких гравців виконувати Гімн України (фанати у цьому зазвичай звинувачують Ярослава Ракицького) та фотографування із сепаратистами на блокпостах у 2014 році. «Якщо ви тримаєте орієнтир на свою донецьку публіку, то і грати будете в Донецьку, а не в Україні. І повірте, ми це зробимо», — ​пригрозили блокувальники.

І команда, а згодом і директор «Шахтаря» Сергій Палкін заявили, що заборона дітям одягати футболки — ​брехня. Після жорсткої розмови Тарас Степаненко пообіцяв, що на гру із «Вересом» футболісти вийдуть у патріотичних футболках. Що вони і зробили (ще й при цьому розгромно виграли 4:0). Але чи щиро?..

Збройне пограбування вчинив… 14-річний син нардепа

 

 Оболонський районний суд Києва ухвалив узяти під цілодобовий домашній арешт на 2 місяці нащадка народного депутата Ігоря Попова — Богдана. Це максимально можливий запобіжний захід для неповнолітніх. Богдан разом із своїм ровесником, погрожуючи зброєю, напав на магазин і забрав із каси 2500 гривень. Підлітків затримали «на гарячому». За словами батька, син пояснив, що хотів самоствердитися — ​скоїв розбій «на спір». Проте це не повинно бути виправданням, адже він не мав справжньої потреби в грошах, сказав парламентар.

Хлопцям загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. До речі, лідер Радикальної партії Олег Ляшко закликав Ігоря Попова (на фото), який обирався за списком цієї партії, скласти мандат.

Поки батьки сварилися, двоє їхніх дітей загинули в пожежі

38-літній житель селища Рокитне Рівненської області посперечався із 29-річною дружиною і після з’ясування стосунків поїхав до матері, яка живе у тому ж селищі. Жінка теж покинула дім і пішла у своїх справах, залишивши вдома двох дітей — віком п’ять та чотири роки.

…Тіла хлопчиків знайшли під ліжком у спальні. Вони отруїлися чадним газом. За попередніми висновками, пожежа почалася з кухні, де є пічне опалення. Найімовірніше, загоряння спричинене пустощами з вогнем. За злісне невиконання обов’язків із догляду за дітьми подружжю загрожує до п’яти років обмеження або позбавлення волі.

Хорватський генерал випив отруту прямо в гаазькому трибуналі і помер

 

 Слободан Праляк, звинувачений у військових злочинах під час війни в Боснії та Герцеговині, замінив собі тюремний строк на самогубство. Він випив отруту просто в залі суду (на фото) та через три години помер у лікарні. Самогубство Праляк скоїв на знак протесту проти рішення суду — ​за військові злочини його засуджено на 20 років. Генерала, який мав також дипломи філософа та інженера, визнали винним у примусовому виселенні, депортації та переміщенні до концентраційних таборів боснійських мусульман. «Я не є військовим злочинцем, я відкидаю ваш вирок!» — ​вигукнув звинувачений і одразу випив щось із маленької пляшечки, заявивши, що це отрута. Через 5 хвилин на дах приміщення суду сів медичний гвинтокрил, але врятувати генерала лікарям не вдалося. Наразі слідчі з’ясовують, як він зміг отримати і пронести в суд отруту.

Північна Корея знову гахнула ракетою у бік Японії

 

 Балістична «боєголовка» за 50 хвилин пролетіла приблизно тисячу кілометрів і впала у водах виключної економічної зони Країни Сонця, що сходить. Світ шокований, а у Північній Кореї святкують. Там заявили, що нова ракета, яку випробували місцеві військові, здатна вразити цілі в будь-якому куточку США! Тепер, кажуть у Пхеньяні, КНДР стала повноцінною ядерною державою.

Так і повірили: Кадиров каже, що мріє про… відставку

President Putin meets with newly elected heads of Russian Federation constituencies
President Putin meets with newly elected heads of Russian Federation constituencies / Михаил Метцель/ТА

 41-річний глава Чеченської Республіки зробив несподіване зізнання, що хоче піти з поста. «Можна сказати, відставка — ​це моя мрія… Адже керувати регіоном, нести відповідальність за громадян, за республіку, перед Всевишнім і керівництвом держави, перед народом — ​дуже складно», — ​заявив Рамзан Кадиров. При цьому імена своїх можливих наступників очільник Чечні вирішив не називати. «Це рішення — ​прерогатива керівництва держави і народу. Але якщо мене запитають, є кілька людей, які на всі 100% можуть виконувати обов’язки глави республіки на вищому рівні», — ​додав ставленик Путіна.

«Я один сплатив більше податків, ніж усе київське «Динамо», разом узяте»

Резонансна заява захисника донецького «Шахтаря» Тараса Степаненка з приводу останніх подій навколо його команди

 

 «Мені не дуже подобається, коли людей ділять на правильних українців і неправильних. Тобто коли тобі кажуть, що ти не надів футболку — і за це тебе позбавлять громадянства або виженуть із країни, притому що я є гравцем національної збірної України із  17 років і  співаю гімн з 17 років. Якщо міркувати про патріотизм, то я як громадянин України отримую зарплату і плачу з неї податки, які йдуть на оплату праці наших військових, учителів, лікарів, на те, щоби будувалися дороги… І думаю, що я один сплатив більше податків, ніж усе київське «Динамо», разом узяте».

Telegram Channel