Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Шпаргалка для господині

Волинь-нова

Шпаргалка для господині

Чистимо мікрохвильовку підручними засобами

Нині без цієї техніки важко уявити сучасну оселю. І навіть безкінечні суперечки про шкоду приготовленої та розігрітої в ній їжі не знижують її рейтингів. Але чим частіше ви користуєтеся мікрохвильовкою, тим більше вона забруднюється. Як вимити її так, щоб служила вам довгі роки? Важливо пам’ятати: всі без винятку абразивні речовини не годяться для її чищення

Використовуємо соду

Хоч сода і належить до числа абразивних речовин, однак правильне її застосування забезпечить хороший результат. Тільки в жодному разі не тріть нею стінки печі! Розчиніть у склянці теплої води 2–3 ст. л. харчової соди і поставте її в мікрохвильовку на найпотужніший режим, але не більше ніж на 5 хвилин. Після відключення печі залиште в ній посудину ще на 15–20  хвилин, після чого протріть стінки м’якою губкою або ганчіркою. Намагайтеся робити це дуже делікатно, щоб не подряпати поверхню.

Застосовуємо оцет

Це ще один ефективний підручний засіб, який є на кожній кухні. Він допоможе позбутися жирних забруднень і неприємного запаху. Діємо так само, як і з содою: розчиняємо 3 ст. л. оцту в теплій воді і ставимо в піч на 5 хвилин. Чекаємо чверть години і протираємо стінки.

Допоможе лимонна кислота

Для чищення мікрохвильовки можна скористатися й лимонною кислотою або соком лимона. Всипте у 200  мл води 1 пакетик лимонної кислоти або покладіть кілька шматочків лимона. Поставте склянку на найсильніший режим на 4–5 хвилин. Після цього протріть стінки мікрохвильової печі губкою.

Стануть у пригоді апельсинові шкірочки

Ви любите апельсини? Не поспішайте викидати шкірки від них, адже вони можуть стати відмінним засобом для чищення. Покладіть їх у скляний посуд і прогрійте 4–5 хвилин у мікрохвильовці. Вам залишиться тільки витерти стінки.

Telegram Channel