Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Не плач, маленький…»

Волинь-нова

«Не плач, маленький…»

Усім батькам необхідно знати, що фази крику у немовлят — цілком нормальне явище. Ніяким іншим способом вони не можуть спілкуватися з навколишнім світом, доносити свої потреби, проявляти емоції

Лікарі нерідко стикаються з тим, що дорослі, які прагнуть заспокоїти дітей, трясують їх на руках, підкидають, енергійно гойдають і нерідко завдають шкоди малюкам своїми різкими рухами. У Німеччині навіть розпочали просвітницьку кампанію, залучивши Національний центр ранньої допомоги та інші організації, щоб донести батькам інформацію про шкідливість таких дій. А що ж робити?

Всього кілька місяців тому завершилося чергове дослідження, під час якого вивчали ефект контакту шкіри до шкіри дитини і батьків. Виявилося, що носіння в слінгу малюка, швидка реакція дорослого на його плач, а також викладання новонародженого на живіт мами чи тата під час сну не тільки заспокоюють, а й призводять до поліпшення нейророзвитку, підвищення у майбутньому інтелекту, зменшення агресії.

Якщо ви зробите акцент на нижню частину живота: це позитивно вплине на роботу товстого кишківника, і дитина почуватиметься краще.

Окрім фізичного контакту, допоможіть крихітці розслабитися, зробіть легкий масаж, погладжуючи скроні круговими рухами, піднімаючись потім вгору, від чола до тім’ячка. Якщо малюка турбують коліки, він ніби бігає ніжками, погладжуйте живіт, рухаючись за годинниковою стрілкою. Добре, якщо ви зробите акцент на нижню частину живота: це позитивно вплине на роботу товстого кишківника, і дитина почуватиметься краще. Якщо у малюка діарея, рухайтеся проти годинникової стрілки.

Інший варіант — якщо малюк не спить. Покладіть його «верхи» на свою руку, так, щоб ніжки звисали по обидва боки. Живіт маленького повинен лежати у вас на долоні — вона буде злегка натискати на проблемну зону і дотиком зігрівати.

Telegram Channel