Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Братимемо Рим  із двох фронтів?

Бразильський воротар «Роми» Алісон Бекер бразильському півзахиснику Фреду: «Малий, як тобі удався такий божевільний удар?»

Волинь-нова

Братимемо Рим із двох фронтів?

Суперниками «Шахтаря» та «Динамо» є «вовки» і «орли» зі столиці Італії

До перерви вони — нас, ну а після вже ми — їх!

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перший матч. «Шахтар» (Донецьк, Україна) — «Рома» (Рим, Італія) — 2:1 (0:1 – Дженгіз Ундер, 41 хв.; 1:1 – Факундо Феррейра, 52; 2:1 – Фред, 71).

21 лютого. Харків. Стадіон «Металіст». 35124 глядачі. Головний суддя Вільям Коллам (Шотландія).

Опинившись серед 16–ти най­сильніших команд Старого світу, «Шахтар» одержав у суперники на стадії 1/8 фіналу Ліги чемпіонів італійську «Рому».

У першому поєдинку в Харкові «гірники» пропустили незадовго до перерви. Партнери віртуозно вивели на побачення з Андрієм П’ятовим турка Дженгіза Ундера, якому таки вдалося «проштовхнути» м’яч у ворота. Та й загалом «вовки» (прізвисько гравців «Роми») в першому таймі добряче «повозили» донеччан харківським газоном!

За всієї поваги до греків, «Лаціо» — це вже аж ніяк не АЕК…

Вочевидь, одержавши під час перерви добрячого прочухана, у другому таймі підопічні Паулу Фонсеки заграли веселіше! Зокрема, їм досить швидко вдалося зрівняти рахунок. Ярослав Ракицький класним пасом кинув у контратаку аргентинця Факундо Феррейру, який майстерно розібрався із захисником «Роми» й пробив повз воротаря!

А згодом відзначився і Фред – на його рахунку справжнісінький диво–гол зі штрафного у «дев’ятку»! Давно таких наші не забивали у Європі!

Під завісу зустрічі «Шахтар» мав можливість зміцнити свою перевагу, та, на жаль, забракло точності.

Емоційно приємна вольова перемога «гірників», яка, втім, ще нічого не гарантує перед матчем–відповіддю у Римі, який відбудеться 13 березня.

Греків таки здолали — подужаємо й римлян?

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Матч–відповідь. «Динамо» (Київ, Україна) — АЕК (Афіни, Греція) — 0:0

22 лютого. Київ. НСК «Олімпійський». 27024 глядачі. Головний суддя Матей Юг (Словенія). Перша гра — 1:1.

У доволі непростому поєдинку в морозяному Києві «Динамо» відстояло нульову нічию в поєдинку–відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи.

Кияни долають першу «весняну» (звісно, умовно) стадію єврокубків, проте роблять це відверто натужно. Лише завдяки голу на чужому полі, забитому грекам тижнем раніше в Афінах.

Цікаво, що АЕК вилітає з Ліги Європи, не зазнавши жодної поразки в усіх десяти зіграних поєдинках. Буває й таке!

До речі, українця Дмитра Чигринського, якого ми побачили у матчі–відповіді в складі АЕКа, деякі запальні грецькі журналісти… запідозрили у недостатній самовіддачі в матчі із «земляками»! Звісно, інакше як дурницями подібні припущення назвати вкрай складно…

Ну а суперником «Динамо» в 1/8 жереб визначив римський «Лаціо». І киянам доведеться дуже постаратися, аби за підсумком матчів з «орлами» (8 березня в Римі і 15 березня в Києві) пробитися далі. За всієї поваги до греків, «Лаціо» — це вже аж ніяк не АЕК…

За воротами

Паулу ФОНСЕКА, головний тренер «Шахтаря»:

«Почали гру досить добре, відразу створили гольовий момент. Однак нам не вистачило гравця, який би відправив м’яч у ворота. А потім «Рома» стала домінувати і забила свій гол. У перерві ми скорегували свої дії і стали грати в своєму звичному ключі. Як бачимо, це дало результат і принесло нам перемогу.

Команда відмінно себе проявляла в другому таймі. Це було дуже складно після тривалої зимової паузи. Ось тільки завершили гру не з тим рахунком, з яким могли б. Голкіпер «Роми» мінімум двічі проявив чудову реакцію і врятував свою команду… Попереду матч–відповідь з «Ромою» в Римі. Він буде дуже складним і для нас, і для римлян».

Олександр ХАЦКЕВИЧ, головний тренер «Динамо»:

«Гра нервів, боротьба на кожній ділянці поля. Десь суперник мав перевагу у володінні м’ячем. Були моменти біля обох воріт. Якщо брати по грі, то і Мораес, і Гонсалес мали віддавати Буяльському. Але найголовніше зараз — результат.

Сподобалися загальний рух, функціональний стан. Не сподобався колективний вихід із оборони в атаку. Бігли 2 — 3 людини, але ми просили більше. Ми втягуємося в сезон. Думаю, командна швидкість підвищиться».

Telegram Channel