Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Не лише ломбарди…* (Відео)

Фото із сайту kp.ua.

Не лише ломбарди…* (Відео)

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко не подає в деклараціях повних відомостей про чеський бізнес свого чоловіка Олександра Тимошенка та його закордонну прописку (обоє на фото)

У декларації про доходи екс–прем’єра і лідерки «Батьківщини» відсутня компанія «Medical Investedested Capital True Standing Europe Limited s. r.o.» (скорочено — ​«Medic Trust»), керуючим партнером якої Олександр Тимошенко є з 2014 року.
Засновником і власником її (вона займається орендою нерухомості) є гвінейська фірма «Medic Trust». Компанія з такою ж назвою існує і в Лондоні.

Також Тимошенко не задекларувала чеську «Батьківщину». Це громадська організація, зареєстрована в Празі 2015 року Олександром Тимошенком, Яною Даніо та Галиною Андрейців. Офіційна її мета — ​співпраця українців за межами України.
Водночас у декларації депутатки вказано дохід Олександра від чеської компанії «Britico Product s. r.o.» (300 тисяч гривень за два роки). Займається вона в основному посередництвом у сфері нерухомості та рекламою. Кількість працівників — 5 осіб.

Улітку 2017 року всі перелічені юридичні особи змінили прописки і зараз перебувають за однією адресою: Opletalova 1525/39, Nove Mesto, 110 00 Praha 1.

Жодне з чеських місць проживання чоловіка не вказано в деклараціях Юлії Тимошенко, в той час як Олександр Тимошенко вписує ці адреси в офіційних реєстрах Чехії.

Сам Олександр Тимошенко прописаний у Празі на вул. Za zahradami 387/17. Ще одна чеська прописка Тимошенка — ​Usti nad Labem, Na Kohoute 804/14, PSC40010.

Жодне з чеських місць проживання не вказано в деклараціях Юлії Тимошенко, в той час як Олександр Тимошенко вписує ці адреси в офіційних реєстрах Чехії. Про це повідомляла «Українська правда».

Однак у прес–службі партії «Батьківщина» заявили, що Юлія ніколи не приховувала доходів свого чоловіка Олександра Тимо­шенка у Чеській Республіці.

Там зазначили, що жодних дивідендів від діяльності згаданих компаній Олександр не отримував і «не є ані засновником, ані власником, ані бенефіціаром приватної компанії».

Щодо адрес, то одна з них, «зазначених у розслідуванні, стосується квартири, в якій Олександр Тимошенко жив раніше, але припинив нею користуватися до періоду декларування. За іншою розташований будинок, який не перебуває у власності Олександра Тимошенка», — ​прокоментували журналістське розслідування у прес–службі Тимошенко.

Як повідомляла раніше програма «Наші гроші з Денисом Бігусом», у 2017 році родина Юлії Тимошенко отримала дохід у 2,4 мільйона гривень від кіпрської компанії «Diafox Consulting Limited», на яку в Україні оформлена мережа ломбардів «Дешева готівка».

Мар’яна МОТРУНИЧ, видання Bihus.info

 

Telegram Channel