Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
І бажати теж треба вміти…

Волинь-нова

І бажати теж треба вміти…

Чим більше у нас знайомих, тим частіше маємо нагоду привітати когось із днем народження, річницею весілля, релігійним чи професійним святом

Що ми робимо у таких випадках? Зазвичай звертаємося до всесвітньої павутини. Яких тільки привітань там немає: віршовані і прозові, загальні і спеціальні, оригінальні і не дуже. Але, виявляється, не все так просто… Ось декілька принципів, яких радять дотримуватися при виборі побажань психологи.

1. Думка матеріальна, а слово тим більше. І як ми думаємо — ​так і живемо. Причому збуваються найщиріші, найглибші, найсокровенніші думки. Тобто їхня реалізація залежить від того, наскільки вони прожиті людиною, наскільки глибоко стали її переконаннями.

2. Потрібно навести в голові порядок — ​це підвищить концентрацію і силу думок.

3. Іншому можна дати тільки те, що вже маєте самі. Це основне правило дарування. Так, наприклад, якщо ви бажаєте комусь щастя, то чи маєте ви його самі стільки, щоб могли ним поділитися?

4. Важливо не лише, чи маєте ви те, чого бажаєте, але й чи збігаються погляди на ці речі у вас і того, кому ви цього зичите.

5. Велике значення має енергія, якою ви наповнюєте своє побажання: наскільки воно щире, наскільки ви любите і поважаєте адресата. Від цього найбільше залежить реалізація. Бо якщо ваші почуття до цієї людини щирі і глибокі, то навіть побажання того, чого нема у вас самих, можуть здійснитися. Тому зауважте, що у побажання два кінця, як у доброго, так і у злого.

6. Зичити потрібно передусім того, чого людині не вистачає. Однак не завжди ми знаємо людину настільки, щоб розуміти, що саме їй потрібно. В такому випадку допоможуть універсальні побажання. Ні, це не здоров’я і щастя, як ми звикли вважати. Перш за все це любов: до себе (бо без того ми не можемо по–справжньому любити інших), до людей, до природи, до світу, до життя.

Кожен, кого ми зустріли в житті, — ​це вчитель, який має для нас особливий урок. Таке розуміння людей і стосунків допоможе знайти потрібні побажання.

Telegram Channel