Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Коли ми перетворюємося з дівчат на тіток?

bbc.com

Коли ми перетворюємося з дівчат на тіток?

Справа тут зовсім не у віці і не в манері одягатися. Ці історії — ​з реального життя, їх багато, вони різні. Але є дещо спільне, чого слід уникати, якщо хочете залишитися цікавою насамперед собі

Перше — ​ви не відділяєте себе від сімейних клопотів. Якщо перед вами постає вибір: помити підлогу чи сходити в кіно, ви вибираєте перше.

Але якщо бути берегинею — ​не є вашим покликанням, то залишайте сили і час для інших частинок вашого «я»: захоплень, зустрічей, подорожей.

І нехай вечеря, приготована чоловіком чи дітьми, буде не такою смачною, чи взагалі обійдетеся (який жах!) бутербродами, зате ви не жертвуватимете власними інтересами.

Друге — ​ви намагаєтеся все і всіх контролювати. Найпоширеніша помилка — ​плутати піклування з контролем. Перше — ​здорове прагнення, бо йде від відповідальності. Друге ж — ​невротичне, оскільки базується на страху втратити.

А ще бажання контролювати небезпечне тим, що мов хвороба поширюється на всі сфери життя. Ви знаєте таких тітоньок, які голосно роздають поради. Надто тоді, коли їх не запитують. Ви ж не хочете стати однією з них? Отже, відпустіть чоловіка, дорослих дітей й усі ситуації, на які ви не можете вплинути.

Згадайте, коли були закохані і поспішали на побачення, хіба вам заважав дощ чи ремонт у сусідів?

Третє — ​ви добре знаєте життя. Особливо те, що нічого доброго від нього чекати не варто. Змініть цю установку. Адже, як кажуть індуси, ми приходимо туди, куди прямували. А творчі люди вважають — ​коли приходить професіоналізм, зникає легкість. Тож дива бувають, просто ми їх не помічаємо.

Четверте — ​вас усе і всі дратують. Так, є дійсно багато підстав стати мізантропом і соціопатом. Але варто пам’ятати, що причиною нелюбові до всіх і кожного є насамперед невдоволення собою.

Згадайте, коли були закохані і поспішали на побачення, хіба вам заважав дощ чи ремонт у сусідів? Пригадуйте те душевне піднесення і частіше налаштовуйтеся на його хвилю.

П’яте — ​ви із чоловіком звикли бути завжди «на зв’язку». Це не ознака близькості. А те ж таки бажання контролювати. Тільки на цей раз не дії, а емоції. Зосередьтеся на власному житті, власних переживаннях. Тим цікавіше буде поговорити про прожитий день за вечерею.

Шосте — ​ви в усьому праві, вважаєте за потрібне це доводити, а від інших вимагаєте правди і тільки правди. Пам’ятайте, що світ різний, правда у кожного своя. А доводити щось комусь буває марно хоча б тому, що у вас різні системи цінностей.

Сьоме — ​ви хочете бути потрібною й часто стаєте «жилеткою» для подруг і колег. Але разом із тим страждаєте від того, що вас використовують і що вам доводиться жити чужим життям. Це означає, що ви підсвідомо заробляєте гарне ставлення до себе. Бо вважаєте, що вас — ​окремо від добрих справ — ​немає за що любити.

Восьме — ​вам ніколи нічого не потрібно. Нові речі купуються дітям, чоловікові. Ви ж живете за принципом «хто там мене бачить». Має бути навпаки.

Дев’яте — ​ви забули, хто ви і навіщо — ​без чоловіка і дітей. Але ж колись, певно, писали, малювали, грали на гітарі?

Знаю, що скажете: немає часу. Але ж це неправда.

Викресліть хоча б половину з цього переліку — ​буду за вас рада.

Telegram Channel