Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Нарезонаснішні події в житті краю одним абзацом

Георозвідку запасів бурштину для визначення промислового значення ділянок надр з метою підготовки родовищ корисних копалин до промислового освоєння починає комунальне підприємство «Волиньприродресурс». Роботи виконуватимуть на ділянці площею 8,15 гектара на території села Галузія Маневицького району.

У київській квартирі луцького комуніста Михайла Кононовича працівники СБУ напередодні 9 травня провели обшуки. Також слідчі дії велися у помешканні Петра Симоненка (знайшли пістолет) й офісі Комсомолу України. Обшуки проводилися за заявою від двох осіб про те, що вказані люди можуть повалити державний лад.

На Волині через забруднення річки загинули 8 бобрів. Тушки мертвих тварин почали спливати на Чорногузці у селі Полонка Луцького району. Місцеві жителі підозрюють, що вони отруїлися нечистотами, адже два тижні тому вода раптово стала каламутною та почала неприємно пахнути.

Підняти вартість проїзду у тролейбусах до 3 гривень хочуть у Луцьку. Це обговорювали 7 травня на громадських слуханнях у приміщенні підприємства електротранспорту, на які, до слова, прийшло всього кілька людей – не більше 10 осіб, решта – влада та працівники підприємства. Серед причин подорожчання проїзду: збільшення цін на запчастини і дороговартісний ремонт контактної мережі. До того ж 68% тролейбусів – понад 20 років. Для школярів та студентів ціна залишиться незмінною – 1 гривня.

 У селі Буцинь Старовижівського району горів старовинний храм Казанської ікони Божої Матері. Вогонь знищив частину дерев’яної церкви разом із куполом, але 80% споруди вдалося врятувати. Місцеві жителі оперативно намагалися загасити пожежу: носили відрами воду. Люди встигли винести з храму підсвічники, ікони, священні книги. На місці працювало кілька пожежних служб, «швидка» допомога та поліція.

Суддя Луцького міськрайонного суду Ігор Ясельський пройде курс навчання «Практики кримінального судочинства у боротьбі із незаконним обігом наркотичних засобів» у Японії. Волинянин став одним із двох українців, запрошених до східної країни. Триватиме освітня подорож понад місяць. Ігор Ясельський відомий тим, що відпустив під заставу водія, який у грудні 2016 року п’яним збив на вулиці Дубнівській у Луцьку студента та залишив місце події. n

Telegram Channel