Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Нарезонаснішні події в житті краю одним абзацом

Пам’ятник Героям Небесної сотні встановили у селі Оржів Рівненського району, де колись стояв постамент Миколі Кузнєцову. Відкрили його доньки героя Небесної сотні Валерія Опанасюка Софія та Ангеліна. Монумент виготовлений у вигляді чоловіка, який лине у небеса. Його автор – художник і архітектор Петро Подолець. Над роботою працював рік. Під час заходу розгорнули 100-метровий український прапор, діти винесли портрети розстріляних на Майдані. 

З 1 вересня в місті Дубно запрацює перша приватна школа на Рівненщині. «Премудрість» розрахована на 120 учнів. Школярі 1–4 класів навчатимуться за звичайною програмою, для них після уроків працюватиме група подовженого дня. Також діятиме програма християнського виховання.

У пам’ятника Богдану Хмельницькому, встановленому на однойменному бульварі у Рівному, відвалилася булава. Про те, що символ гетьманської влади впав, до поліції повідомила місцева жителька нещодавно. Атрибут забрали на реставрацію, і вже за два тижні комунальне підприємство «Спецкомбінат» повернуло його на місце.

 В середньому 52 гривні за годину заробляють на Рівненщині, а середня зарплата по області вдвічі перевищує мінімальну і становить 7321 гривню. Щодо цього ж періоду минулого року виплати збільшилися на 23,3%, або на 1385 гривень.

Депутати пропонують звільнити начальника Сарненського відділу поліції ГУНП у Рівненській області, голову Сарненської районної державної адміністрації та директора державного підприємства «Клесівське лісове господарство», де працюють бурштинокопачі. Автори вважають, що високопосадовці району незадовільно виконують роботу у зв’язку з масовим неконтрольованим процесом нелегального видобутку сонячного каміння на території району. Проекти звернення депутатів обласної ради голосуватимуть на найближчій сесії.

У Рокитнівському районі дворічну дитину вкусила гадюка. Вона заповзла на подвір’я, де грався маленький Андрійко і вжалила його за ногу. Хлопчик поскаржився на це батькам. Вони відразу звернулися до районних медиків, а ті відправили малого в обласну дитячу лікарню. Це вже другий випадок у цьому році, коли дитину вкусила гадюка, і теж на Рокитнівщині. 

Telegram Channel