Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Рівне: коротко про головне

Волинь-нова

Рівне: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • 41 дозу антитоксину проти зміїної отрути з Індії в якості гуманітарної допомоги отримала Рівненщина. 12 доз відразу передали до Рівненської обласної дитячої лікарні. Решта зберігається у спеціальних приміщеннях на складах у Костополі. За необхідності їх швидко доставлять у будь–який медзаклад Рівного чи іншого населеного пункту області.
  • У Костопільській школі №6 через вибухи на полігоні вилетіло скло у вікні. Також пошкоджено її фасад. У поліції зазначають, що про цей факт їм відомо, але адміністрація навчального закладу не зверталася із заявою до правоохоронних органів. Потерпілих внаслідок вибухової хвилі немає.
  • Кліп на пісню «Сліди» від музиканта, продюсера й аранжувальника з Дніпра Дмитра Гонзи знімали на нелегальних бурштинових копанках у Сарненському районі. «Так не має бути», «не будь бидлом», — закликають у своїй композиції виконавці й показують, як страшно виглядає природа після бурштинокопачів.
  • На 100 місць у дитячих садках Рівного припадає 129 дітей. Три роки тому цей показник був  понад 150. Зараз, орієнтовно, на 3 місця у дошкільному закладі претендує  5 дітей. 1 вересня у 106 перших класів в обласному центрі підуть 3 035 першачків. В області — це близько 17 тисяч дітлахів.
  • Рівняни поскаржились на нещодавно придбаний тролейбус «Дніпро Т 203» — він «застряг» прямо посеред вулиці. Через неполадки транспортний засіб зупинився, а пасажири були змушені перелазити через огорожу, аби дістатися тротуару.
  • 38–річний Ярослав Мельник, який народився і виріс у Дубровиці, організовує церемонії і прийоми Петру Порошенку. Уродженець Рівненщини очолює Головний департамент Державного протоколу та церемоніалу Адміністрації Президента України. Цю посаду обіймає з 2014 року.
  • 250–кілограмову німецьку авіаційну бомбу SC–250 періоду Другої світової війни знайшов у лісі біля села Мости Здолбунiвського району місцевий мешканець. Радіус ураження такої бомби — до півтора кілометра. У спеціально відведеному місці її знищили пiротехнiки обласного управлiння ДСНС.
  • Зупинити ремонт мосту, який сполучає Сарненський та Дубровицький райони, просять педагоги. Перший проректор Рів­ненського обласного інституту післядипломної освіти Іван Вєтров пояснив, що через роботи на цьому відрізку дороги діти ризикують вчасно не потрапити до пунктів на Зовнішнє незалежне оцінювання, яке стартує 22 травня. Педагоги просять відтермінувати ремонт на два тижні.
Telegram Channel