Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Як годувати ранніх курчат?

Волинь-нова

Як годувати ранніх курчат?

У перший місяць пташенята потребують особливого догляду. 3–5 днів їм краще постелити на підлогу папір, а на нього насипати просіяний комбікорм, дрібну кукурудзяну крупу. Курчата гребуться на такій підстилці без шкоди для себе й залишаються чистими. А від холодної підлоги легко простуджуються

Першу декаду курчат годують через кожні дві години. Найкращим кормом у цей період є дрібно посічені круто зварені яйця, сир, змішаний із манкою чи кукурудзяною крупою. Для курчат дають яйце або 50 г сиру з 50 г крупи. Корисно давати дрібні крупи, злегка подрібнені вівсяні пластівці, комбікорм із сухим молоком та полівітамінами.

Першу декаду курчат годують через кожні дві години.

У 5–7–денному віці пташенят привчають їсти посічену зелень. А з 5–7–денного дають розсипчасті мішанки на кислому молоці, а також м’ясні та рибні відходи (по 5–7 г на курча). З десятого дня згодовують варену картоплю, терту моркву, гарбузи, кабачки й інші овочі. Вологі мішанки дають на 30–40 хвилин. Усе, що не з’їли, викидають, бо прокислий корм може викликати отруєння.

Для кишківника корисно поїти курчат кислим молоком, сироваткою, після яких ставити свіжу воду. З 10–денного віку можна давати товчену крейду, проварену яєчну шкаралупу, дрібний гравій та крупний пісок.

Telegram Channel