Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Бачите красу жіночого тіла? Умійте бачити ще й душу

«На картинах оживають речі, яких ми не помічаємо насправді».

Фото Лариси ЗАНЮК.

Бачите красу жіночого тіла? Умійте бачити ще й душу

У Галереї мистецтв Волинської обласної Національної спілки художників України відкрилася виставка робіт Ксенії Дацюк – красиві жіночі форми серед інтер’єрних рослин на полотнах

На творчому рахунку мисткині з родини художників–скульпторів із Затурців Локачинського району вже понад 50 виставок по всій Україні. Багато її робіт є у приватних колекціях в Канаді, Америці, Китаї. А в Луцьку презентувала полотна, написані протягом останнього часу. Майстер пензля експериментує з матеріалами, кольоровою гамою. Роботи об’єднала у кольористиці, в основі — холодний зелений. Серед полотен — академічні портрети, натюрморти, зображення красивих жіночих оголених тіл.

 

«Форма не важлива, важливі ідея і дух, закладені у предметі».
«Форма не важлива, важливі ідея і дух, закладені у предметі».

 

— Об’єктами моєї творчості можуть стати будь–які предмети, оскільки форма не важлива, головне — ідея і дух, який закладений у них — саме це і намагаюся передати, — пояснила молода мисткиня і додала: — На картинах можуть ожити речі, яких ми не помічаємо або вважаємо нецікавими. Коли підходжу до чистого полотна, намагаюся вилити на нього власні почуття та емоції. Пишу так, аби залучити глядача до діалогу, зробити його небайдужим до мого внутрішнього світу.

Багатьом чоловікам на цій виставці сподобаються прекрасні  жінки.

— Основною школою для Ксенії була і є її творча родина, оточення, в якому вона перебуває, — розпочала імпрезу художниця Тетяна Мялковська та представила самодостатні роботи молодої майстрині у кількох жанрах: тематичні портрети, натюрморти, відзначила власну авторську техніку, експеримент, особливо — монументальні зображення рослин, які можуть бути інтер’єрними.

 

Портрети гуцулок у живописі Ксенії –  від гуцульського коріння в родоводі.
Портрети гуцулок у живописі Ксенії – від гуцульського коріння в родоводі.

 

— Багатьом чоловікам на цій виставці сподобаються прекрасні жінки, які споглядають на нас із картин. Це зі смаком створені роботи, — зазначила пані Тетяна.

Мама художниці, скульптор Ірина Дацюк, звернула увагу, що ця експозиція відрізняється від попередніх.

 

Та все ж такими формами  не можна не замилуватися...
Та все ж такими формами не можна не замилуватися...

 

— Помітний вплив київської школи, тут інша філософія кольору. Ці роботи і для мене є сюрпризом, можу відзначити професійний ріст доньки. Шукай і знаходь себе, Ксенечко, і пам’ятай всюди про Волинь.

Творчого розвитку і справжніх професійних поціновувачів бажали Ксенії Дацюк викладачі Інституту мистецтв, котрі прийшли на виставку, а захоплені відвідувачі дарували для натхнення весняні квіти.

Telegram Channel