Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Побачивши свою наречену, принц Гаррі просльозився

І в 36 років можна потрапити до королівської сім’ї.

Фото BBC.com.

Побачивши свою наречену, принц Гаррі просльозився

Найочікуваніша подія року відбулася 19 травня у Віндзорському замку. Монаршій родині вона обійшлася у 45,8 мільйона доларів. А 33-річний принц Гаррі та 36-літня Меган Маркл стали новаторами та порушили безліч британських традицій

Весілля не було позбавлене помпезності, проте стало менш пишним, ніж у його старшого брата Вільяма і Кейт Міддлтон, адже у лінії престолонаслідування Гаррі лише шостий.

 

 Шлюб молодята взяли в церкві Святого Георгія, а під вінець молоду повів не батько, який взагалі не приїхав на подію, а майбутній свекор – принц Чарльз. У Меган Маркл було шість подружок нареченої, наймолодшій з них — два роки, а найстаршому пажу – сім. Американська акторка у діамантовій тіарі з брошкою по центру із 10 діамантів, яку виготовили в 1893 році, стриманій сукні та вишитій вручну фаті, так розчулила жениха, що він аж просльозився. Білосніжну сукню з вкороченими рукавами, вирізом «човник», підкресленою лінією талії і плечей пошили з двошарового шовку, а спідницю — з тришарової шовкової органзи. Обійшлася вона у майже півмільйона доларів, а перш ніж одягнути її, наречена мусила отримати схвалення у королеви Єлизавети ІІ. П’ятиметрова вуаль з білого шовку закривала обличчя Меган.

 

 Швачки сотні годин розшивали фату квітковим візерунком, який уособлював 53 країни, що входять до Британської співдружності націй. Подейкують, аби не забруднити вишуканий виріб, вони кожні 30 хвилин мили руки.

За королівською традицією, після церемонії поклала букет на могилу невідомого воїна у Вестмінстерському абатстві.

У маленькому весільному букеті були квіти, які принц приніс із Кенсінгтонського палацу, а також запашний солодкий горох, конвалії, астильба, жасмин і астранція. Меган додала до нього незабудки – улюблені квіти матері свого чоловіка принцеси Діани. За королівською традицією, після церемонії поклала букет на могилу невідомого воїна у Вестмінстерському абатстві.

Під час вінчання у принца Гаррі тремтіли руки й він не зміг одягнути обручку на палець майбутній дружині, але Меган йому допомогла. Закохані виголосили у храмі власні шлюбні обітниці, чим порушили традицію, адже у британській королівській сім’ї існує затверджена весільна клятва, яку повторюють всі пари. Обручки для молодят виготовили з найрідкіснішого у світі валлійського золота. Цей звичай, започаткований британцями у 1923 році, Меган та Гаррі нехтувати не стали. У кінці церемонії молодята привселюдно поцілувалися на сходах церкви, а перший танець виконали під один з хітів Вітні Х’юстон.

Політиків, крім близьких до нареченої чи нареченого, на церемонію не кликали, але серед гостей були співак Джеймс Блант, телеведуча Опра Уінфрі, актори Джордж Клуні, Ідріс Ельба і Девід Бекхем. На вулицях Віндзора зібралися десятки тисяч людей, щоб на власні очі побачити молодят. Не обійшлося на святі і без сучасних цифрових технологій — розпізнавав гостей штучний інтелект: коли вони входили в каплицю Святого Георгія у Віндзорі, програма їх ідентифіковувала та представляла на екрані. Крім зіркових друзів, на весілля молоді покликали 2640 простих британців. Щоправда, їм у запрошеннях порадили взяти із собою їжу. Втім можна було почастуватися традиційним весільним тортом. Він був лимонний, прикрашений весняними квітами і, за оцінками весільних агентств, коштував 70 тисяч доларів.

 

 Гаррі і Меган заздалегідь попросили своїх гостей замість подарунків пожертвувати гроші на благодійність – допомогти ВІЛ-інфікованим і бездомним, підтримати екологію і боротьбу за права жінок.

Напередодні весілля королева Єлизавета підвищила по службі принца Гаррі, а Меган отримала статус «Її королівська високість герцогиня Сассекська». Глава престолу так і не назвала американську акторку «гідною довіри та любою», як зробила це свого часу з Кейт Міддлтон, коли вона виходила заміж за принца Вільяма. У Букінгемському палаці запевняють: жодної особистої неприязні до нареченої онука королева не відчуває, причина лише в тому, що Меган Маркл не є громадянкою Великої Британії.

Telegram Channel