Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Догляд за садком улітку

Волинь-нова

Догляд за садком улітку

Дерева та кущі потребують уваги не лише навесні. Перед дозріванням ягід і плодів треба прополоти бур’яни, розпушити ґрунт та полити рослини

Перший полив необхідний через 12–15 днів після цвітіння: для яблуні — 4 відра, для груші – 3–4, для вишні та сливи – 2–3 відра на квадратний метр пристовбурового круга. Ґрунт повинен бути просочений вологою на глибину 40–80 см залежно від виду рослин. Ягідники поливають рідко, але щедро: не менше 2–3 відер води на кущ, а при засусі – вдвічі більше.

У червні треба двічі прокопати пристовбурові круги і площадки навколо кущів.

На початку літа бурхливо ростуть бур’яни, які забирають поживні речовини, вологу, що призводить до зменшення врожайності. Тому в червні треба двічі прокопати пристовбурові круги і площадки навколо кущів. Полоти найкраще після поливу. А бур’яни можна використати для мульчування. Це один із найкращих прийомів покращення стану ґрунту. Як використати торф, перегній, компост, скошену траву, тирсу, пісок. Але не варто мульчувати зіллям із коренями та квітками, а краще скласти у бочку, залити водою і потім використати настій для підживлення.

Telegram Channel