Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Захистіть домашнього улюбленця від кліщів

Волинь-нова

Захистіть домашнього улюбленця від кліщів

З настанням тепла почався сезон цих небезпечних шкідників. Для нашого краю це особливо актуально. Кровосисні комахи нападають і на людей, і на домашніх тварин. Аби ваш улюбленець був живим і здоровим, варто дотримуватися нескладних правил

Після кожної прогулянки мацайте свого пса, особливо якщо в нього густа шерсть, аби якомога скоріше помітити кліща. Якщо собака на прив’язі, то також періодично оглядайте його, адже підхопити шкідника можна не лише в лісі, а й на подвір’ї. Найуважніше подивіться на шию, голову, груди та пах.

Якщо знайшли кровосисну комаху — ​видаліть її. Не смикайте за черевце, бо воно може відірватися від голови. Після цього обробіть рану антисептиком. Кліщі не тонуть у воді та й давити їх не варто, бо це може призвести до поширення інфекції. Найкращий спосіб знищити шкідника — ​спалити його.

Для профілактики є спеціальні краплі на холку. Головне, проводьте обробку собаки вчасно, як указано в інструкції. Є спреї, зручні у використанні для цуценят та маленьких собак, вагою до 2 кг. Ними можна обробити відкриті ділянки тіла (вуха, живіт, між пальцями). Ці засоби зручні тим, що не передозовують діючу речовину. Можна використати спеціальний оброблений нашийник, який теж відлякує кліщів та бліх.

Telegram Channel