Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші новини в житті краю одним абзацом

У селі Опарипси Радивилівського району перехожий врятував потопаючого. Володимир Ліщина у момент біди прогулювався із дитиною по пляжу. Коли він підплив до потопаючого, той уже був непритомний. Володимир витягнув його на берег і почав надавати першу долікарську допомогу, викликав «швидку». Потерпілого госпіталізували в реанімаційне відділення Радивилівської ЦРЛ.

 

7 нових тролейбусів вартістю 34,5 млн закупило Рівне, тобто 4,9 мільйона гривень за кожен. Минулого року тролейбусники придбали 6 тролейбусів за 38,7 млн гривень, тобто по 6,4 мільйона кожен.

 

У селі Бабин Гощанського району на площі 1,4 га запроваджено карантинний режим через американського білого метелика. Райдержадміністрація видала розпорядження, згідно з яким для боротьби зі шкідником необхідно провести фітосанітарні заходи. Виявлені гнізда і яйцекладки необхідно зрізувати і спалювати разом із гусеницями, ушкоджені й прилеглі здорові дерева та чагарники в радіусі до 50 м обприскувати пестицидами. А от вивозити продукцію рослинного походження заборонено.

 

Від укусу шершня помер працівник Володимирецького лісгоспу. У чоловіка була алергія на отруту комахи. Його і раніше кусали шершні, але він завжди мав при собі медичні засоби. Цього разу таблеток не було. Постраждалому тиждень надавали необхідну допомогу у медзакладі, але лікування не допомогло.

 

Понад 20 підприємців Рівненщини подали заявки на заготівлю чорниць. Планують отримати майже 300 тонн ягід. Їх збиратимуть та продаватимуть у Володимирецькому, Зарічненському та Рокитнівському районах. Загалом тут з 2015-го по 2020 рік планують заготовити 6260 тонн чорниці.

 

Другокласниці Іванні Тарасюк, що бореться з рідкісним імунологічним захворюванням – мутацією генів, здійснили пересадку кісткового мозку в одній із клінік Туреччини. Дівчинка була уразливою перед будь-якою інфекцією чи вірусом і потребувала стерильного середовища. Випадок Іванни є унікальним для України. У світі лише 5 людей мають таке захворювання.

 

Власника «Волги», яка вибухнула в Києві, затримали у Рівному. Внаслідок трагедії постраждало четверо дітей віком від 5 до 11 років. Автомобіль кілька днів був припаркований неподалік одного з будинків. Діти вирішили погратися в машині та залізли в салон. Там вони знайшли предмет, який вибухнув. За попередніми даними, рівнянин установив вибухівку після крадіжки інструмента з авто.

Telegram Channel