Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Хочете отримати премію за енергоефективність?

Фото google.com.ua.

Хочете отримати премію за енергоефективність?

Виплата частини зекономленої суми державної допомоги у вигляді «живих» грошей відбуватиметься на підставі заяви громадянина

Нагадаємо, що урядовий проект монетизації субсидій за підсумками опалювального сезону 2017–2018 років передбачає компенсацію домогосподарству, яке бережливо споживало енергоресурси. Монетизації підлягає економія електроенергії на опалення в еквіваленті вартості 150 кіловат або 100 кубів природного газу. Ощадлива родина може отримати виплати в розмірі до 135 грн за світло та до 695,79 грн за газ.

Ощадлива родина може отримати виплати в розмірі до 135 грн за світло та до 695,79 грн за газ.

Як повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Сірбіненко, громадянам, які економно використовували природний газ та електроенергію для опалення, щоб одержати за це кошти, необхідно до 1 вересня цього року подати у місцеве управління соцзахисту заяву, на підставі якої здійснюватиметься виплата. Інформацію про заощаджені енергоресурси кожен отримувач субсидії може відстежити у своїй платіжці або звернувшись до постачальника газу чи електроенергії, якщо вона використовується для опалення.
Зазначимо, що мешканці міст обласного значення отримуватимуть виплати через особові рахунки в банківських установах, а сіл і селищ — ​через аналогічні у банках або відділеннях поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта». На момент подачі заяви вони повинні бути уже відкритими.
Волинянам слід знати, що згідно зі статтею 165.1.1 Податкового кодексу України субсидія незалежно від того, в якому вигляді вона виплачується, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. Тому монетизація частини зекономлених субсидій жодним чином не впливає на процес декларування, а отримана від держави сума не повинна зазначатися у декларації про доходи громадян. n

Telegram Channel