Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Горохові дива творили ті, хто вірить у себе

Підопічні Горохівського психоневрологічного інтернату — постійні учасники і вболівальники фестивалю — із культорганізатором Валентиною Мужик і президентом благодійної місії «Сонце любові» Ольгою Дубінською.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

У Горохові дива творили ті, хто вірить у себе

Десять років поспіль одна з неділь сонячного червня скликає до нашого міста гостей із Волині та всієї України, щоб стати глядачами захопливого фестивалю  із красномовною назвою «Повір у себе», учасниками якого є люди з інвалідністю

Ініціаторка спортивно-співочого дійства – горохівчанка Ольга Дубінська. Вона вже давно згуртувала у благодійну місію «Сонце любові» жителів району, яким судилося йти по життю непростою дорогою людей з обмеженими можливостями, а десять літ тому запропонувала їм утвердити віру в себе на святковому спортивному форумі.

Подружжя Наталії Капустян і Миколи Баландіна з Канева граціозно танцювало  в інвалідних візках.
Подружжя Наталії Капустян і Миколи Баландіна з Канева граціозно танцювало в інвалідних візках.

 

«Сонцелюби» завзято підтримали свою енергійну лідерку. Перший фізкультурно-оздоровчий фестиваль викликав такий резонанс, що через рік–два досвід горохівчан запозичили інші райони Волині. Пані Ольга завжди із вдячністю наголошує: «Повір у себе» допомагають влаштовувати регіональний центр із фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», відділ освіти, молоді та спорту Горохівської райдержадміністрації, районна рада і міська влада. Цьогоріч роль координатора свята, автора сценарію і ведучої чудово виконала головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Лавренюк.

Упродовж десяти років фестиваль традиційно збирає всіх у міському сквері – одному з найгарніших куточків районного центру. Під кронами розлогих дерев, через які пробиваються золоті промінці сонця, серед співу дзвінкоголосих пташок люди почуваються затишно і комфортно.

 Подружжя Наталії Капустян і Миколи Баландіна з Канева під зачаровуючу ніжністю мелодію виконали танець в інвалідних візках — і в глядачів на очах забриніли сльози.

— Сьогодні ми тут, щоб поділитися теплом наших сердець, позмагатися і знайти нових друзів. Людина починається з добра. Бути щедрим на нього, на щирість і мрії – кредо нашого свята, – звернулася до присутніх на початку урочистості Оксана Лавренюк.
Приємно, що цього року Горохів знову проявив себе хлібосольним господарем. Чимало команд прибули не лише з різних районів Волині, а й зі Львівщини, Черкащини, що свідчить про те, що фестиваль упевнено виходить на всеукраїнський рівень. І це не дивно, якщо знати, що «сонцелюби»-візочники разом із Ольгою Дубінською, підбадьорені підтримкою мера міста Горохова Віктора Годика, сміливо вирушають у мандрівки Україною та за кордон, де беруть участь у подібних спортивно-мистецьких заходах. Не залишаються вони й осторонь суспільного життя. Не байдужі до подій на Сході, як власний внесок у відвоювання миру шиють балаклави для захисників країни. За таку активну життєву позицію у Горохові членів благодійної місії «Сонце любові» називають людьми з необмеженими фізичними можливостями. І це «звання» цьогоріч вони знову підтверджували у спортивних поєдинках. У них взяли участь команди з Луцька «Шторм», «Джерело життя», «Даун-синдром», «Інтерактив» (Горохівський психоневрологічний інтернат), «Спортивна федерація для атлетів» (Червоноград), «Дружба» (Локачі), «Інва–Ратне» (Ратне), «Довіра» (Маневичі), команди з Ковельського, Володимир-Волинського районів та Нововолинська.

Співом лучанки Тетяни Білітюк заслухалися і люди, і пташки.
Співом лучанки Тетяни Білітюк заслухалися і люди, і пташки.

 

У вітальному слові запрошувала чудове товариство почуватися як удома президент благодійної місії «Сонце любові» Ольга Дубінська. Прагненням людей з інвалідністю жити повноцінним життям захоплювалися голова районної ради Тарас Щерблюк, заступник начальника регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Василь Шевчук, депутат районної ради Василь Пащук, голова громадської організації «Горохівська місцева організація ВФСТ «Колос» Галина Прик. Лідер районної територіальної громади Тарас Щерблюк приїхав висловити свою повагу учасникам фестивалю і вручив їм очікуваний подарунок — мультиварку. В облаштованому приміщенні, де «сонцелюби» щотижня збираються для спілкування, вони давно хотіли її мати.

Фестиваль проходив гарно і зворушливо. Зі слів Ольги Дубінської, до ювілейного «Повір у себе» його організатори вперше самотужки готували концертні номери. Легкокрило линула до сердець присутніх пісня «Україна» у виконанні лучанки Тетяни Білітюк. Милозвучно лунав голос уродженця Горохівщини Юрія Корінецького. Пісня «Волинь моя» чулася улюбленою, коли її співали в караоке. Подружжя Наталії Капустян і Миколи Баландіна з Канева під зачаровуючу ніжністю мелодію виконали танець в інвалідних візках — і в глядачів на очах забриніли сльози.

Після цього учасники фестивалю продемонстрували свої спортивні вміння. Змагалися в дартсі, стрільбі з пневматичного пістолета, киданні набивного м’яча, грі в боччо. Конкурси були велелюдними та цікавими. Кубки, медалі, грамоти переможцям та всім учасникам фестивалю вручили міський голова Віктор Годик, ведуча свята Оксана Лавренюк, президент благодійної місії «Сонце любові» Ольга Дубінська.

«Сонцелюби» і пані Ольга адресували слова щирої вдячності меценатам Тетяні Мазур, Галині Прик, Михайлові Новосаду, Романові Юхимчуку, Тарасові Щерблюку, Олексієві Гайдуку, Степанові Сайкевичу, Василеві Михальчуку, Леонідові Кравчуку, Сергієві Петровському, Миколі Віктовичу, Вадимові Ковтуну, Михайлові Стецюку, Карапетові Асатуряну, власникам і працівникам кафе «Фенікс», усім, завдяки кому учасники ювілейного фестивалю поїхали додому із сонячними враженнями про Горохів і горохівчан. 

Telegram Channel