Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Щоб гроші не утекли з хати, закривайте… кришку унітаза!

Волинь-нова

Щоб гроші не утекли з хати, закривайте… кришку унітаза!

Той, хто грає в нашому інтелектуальному конкурсі, може й не про таке дізнатися!

Але спочатку ще раз повторимо це на диво каверзне для тотальної більшості з вас завдання, адже правильну відповідь дало лише 17 учасників.

«Гарбуз із секретом» – 34 (2018)

Китайському предку цього предмета вже 2 тисячі років, хоч має він ще й прапредка із Пакистану, вік якого – близько 5 тисяч. Проте і зараз він є не у всіх українських оселях. Про африканські помовчимо.

Справді, цим необхідним щодня предметом сьогодні нікого не здивуєш. Але це не інтернет. Хоч є вони і з «вай-фаєм», і звуконепрониклі, і з обігрівом, і позолочені…

Пов’язані з ним і цікаві історії та прикмети. Наприклад, винайдення «бриля по-європейськи». Або обов’язкове закривання верхньої його частини, щоб не утекло благополуччя. Чи наклеювання на нижню мух, бо ж не всі із сильних світу цього – снайпери-біатлоністи.

А найприкольніше, що останнім часом пани з-над Рейну стали постійно користуватися ним так, як весь час робили панянки з берегів Дніпра. Мовляв, так не просто зручніше, а й краще для здоров’я.

Що ми заховали у гарбузі?

Як ви зрозуміли вже – слово-відповідь «УНІТАЗ». Проте володарів призів має бути не 17, а тільки два. Тому, згідно із жеребкуванням, яке провів Паралімпійський чемпіон з футболу-2004 і нинішній радник голови Волинської обласної державної адміністрації Андрій Розтока, по 100 гривень призових дістануться лучанці Валентині Йосипівні Сидор («Мені так подобається ваш конкурс, що я не можу дочекатися нового випуску газети. А того разу, коли ви загадали про предмет, який і досі є ще не в кожній українській хаті, не кажучи про африканські, мене осінило: «Це ж унітаз!» Бо чула про повір’я: щоб не втекли гроші з хати, треба кришку унітаза закривати. Прийшла з роботи донька Ліля, кажу їй, і вона погодилась з моїми аргументами: «Надсилай, мамо, есемеску». Хоча я не вірила, що виграю, бо ще жодного разу не щастило!»). А ось історій, як шукали відповідь, ми не отримали ні від кого. Шкода, хоч і зекономили 150 гривень…

Перед тим, як оголосити нове завдання, попросимо переможців надіслати на адресу редакції копії першої та другої сторінок паспорта та ідентифікаційного коду.

«Гарбуз із секретом» – 37 (2018)

Запитання доволі легке. Особливо якщо ви скористаєтеся всезнаючим «Гуглом». Але маємо прохання: надсилаючи відповідь, укажіть цього разу в дужках після слова-відгадки один із варіантів – (Самотужки) або (Google). Хочемо не тільки перевірити вас у чесності, а й щоб ви уявили себе гравцем «Що? Де? Коли?», де інтернет не може допомогти. Але якщо не вийде – шукайте відповідь у «павутині».

Отож, одна вітчизняна зірка (не тільки телебачення), яка своєрідно розповідає про думки народу в кайданах; про те, що втомилась від революцій, бо була активною учасницею двох, але потім і втретє вийшла на Майдан, хоч і має двоюрідного брата-політика, проти табору якого повстав нещодавно народ; про вечірні лампочки, які гаснуть, хоч і є по життю оптимісткою, тому своєрідно вітає сонце, іноді навіть дощем серед площ...

Так-от, на початку своєї кар’єри вона приїхала зі Сходу завойовувати Київ. Щоправда, перебувала ще не всім відома зірка на той час в одному такому делікатному стані. І їздила не на крутих авто, а звичайним міським транспортом. І одного разу, коли вона виходила з тролейбуса, їй простягнув руку незнайомець. Проте, коли вона до нього промовила слово, він був украй розчарований. Але ця відповідь укріпила свідомість майбутньої української зірки.

Що за слово необачно промовила пані?

Відповідь треба надіслати до 17 вересня тільки у вигляді sms-повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «М’яч», «Три богатирі», «Марина Бойко»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох.

А ще спеціальний приз – 150 гривень – отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі!

 

Заплатив 138 доларів – і можеш справляти нужду

Скільки в нас розповідали про золотий унітаз Януковича, який виявився позолоченим, як і в літаку Путіна, але знайшли натуральний… в ювелірному магазині Гонконгу

Він справді зроблений із цього благородного металу за 4,8 мільйона доларів (на фото). І ви, перебуваючи в Гонконгу, можете ним скористатися за призначенням. Щоправда, для цього треба в магазині «Золотий дім» накупити прикрас на 138 доларів.

За феншуєм, кришка унітаза має обов’язково бути закритою, щоб у нього не витекли гроші та благополуччя. Прибирати теж треба спочатку в туалеті, а лише потім в усьому помешканні. Не можна й курити у вбиральні, щоб із димом не розвіяти щастя в сім’ї.

В одному з аеропортів Амстердама встановили унітази з наклеєними мухами. Зроблено це для «розпалювання спортивного інтересу» в чоловіків, щоб вони пісяли не мимо, а намагалися влучити в муху.

До речі, останнім часом німецькі чоловіки почали «ходити до вітру» сидячи, вважаючи, що це більш гігієнічно і зручно.

Грицько ГАРБУЗ.

Telegram Channel