Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Твоя люба свекруха

Фото pogliad.ua.

Твоя люба свекруха

Вони бувають різні: спокійні й нервові, тактовні й зухвалі. Однак якою не була б мама твого чоловіка, навчися знаходити з нею спільну мову

Стосунки свекрухи та невістки — одна з вічних тем. Традиційно їх зображують напруженими та ворожими, як у творі Івана Нечуя–
Левицького «Кайдашева сім’я». Однак мало хто знає, що ставлення свекрухи до невістки здебільшого залежить від останньої. Те, як вона себе зарекомендує під час першого знайомства, яке справить враження, обов’язково матиме значення в майбутньому. Тож треба бути готовою першою йти на контакт. І пам’ятати: вона ростила свого сина, докладаючи немалих зусиль. Тому намагайся не жалітися їй на нього, а навпаки, при нагоді подякуй за його виховання. Повір, кожна чекає цього від своєї невістки.

Як реагувати, якщо свекруха маніпулює твоєю ввічливістю, виставляє тебе не в кращому світлі перед коханим та дітьми, публічно критикує і змушує танцювати під свою дудку? Тобі ніколи не спадало на думку, чому вона це робить? Якщо твоя свекруха виявилася не янголом, спробуй знайти до неї підхід за допомогою нашої типології.

ДОПИТЛИВА

Ознаки: часті телефонні дзвінки, гостювання та наведення ладу у твоїй квартирі. Важко переживає, якщо від неї щось приховують. Для свекрухи винною в цих недомовках будеш ти. Синочок, вирвавшись з–під її опіки, потрапив під твою. Тому дбати про його здоров’я, роботу та ваше особисте життя передовсім маєш ти, невістка.

Ставлення свекрухи до невістки здебільшого залежить від останньої.

Твої дії: тримай себе в руках. Намагайся на всі питання давати загальні відповіді, на зразок: усе добре, робота цікава, додому приходить вчасно, живемо мирно. Якщо питання плавно переходять у конкретні, ввічливо уникай подробиць. З’ясуй заздалегідь найбільш цікаву тему для свекрухи і при нагоді переводь розмову на неї.

ЇСТЬ ТЕБЕ ПОЇДОМ

Ознаки: незаслужені докори, образливі натяки та кпини. Її мета — зачепити тебе.

Твої дії: не реагуй на провокацію. Адже вона саме цього й домагається. Побачивши, що старання марні, поступово залишить тебе у спокої.

СИНОВА МАМА

Ознаки: дістає тебе надмірним контролем, дбає про здоров’я сина та онуків, нав’язує свої поради.

Твої дії: погоджуйся з усім і роби по–своєму. Нехай її серце буде спокійним.

СВІТСЬКА ДАМА

Ознаки: займається лише собою; творчість, театри, кар’єра поглинають весь її час, а світ крутиться навколо неї.

Твої дії: не ображайся, що вона не прагне вам допомагати. Напевно, чоловік у тебе дуже самостійний. Тож радій цьому!

 

 

Telegram Channel