Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Свої перші преміальні Роман Яремчук «спустив» у найближчій цукерні (Відео)

Найкращий бомбардир в історії збірної України Андрій Шевченко (48 голів) щиро бажає Романові Яремчуку побити цей рекорд.

Фото fakty.ua.

Свої перші преміальні Роман Яремчук «спустив» у найближчій цукерні (Відео)

Київський динамівець із 11–літнього віку, він ставав справжнім «забивайлом» лише тоді, коли опинявся за межами рідного клубу…

Національна збірна України з футболу дуже вдало стартувала в дебютному розіграші Ліги націй УЄФА. В обох переможних поєдинках – і з Чехією (2:1), і зі Словаччиною (1:0) – на позиції основного нападника нашої команди виходив 22–річний гравець бельгійського «Гента» Роман Яремчук

Прізвище Яремчук добре відоме середньому та старшому поколінням українських футбольних уболівальників. Адже у другій половині 1980–х років помітною фігурою київського «Динамо» та збірної СРСР був півзахисник Іван Яремчук (пізніше його ім’я також не раз гучно виринало в інформаційному просторі, але вже переважно в контексті аж ніяк не пов’язаних із футболом скандалів, а, скажімо, як любителя ігрових автоматів).

Щоправда, ці обидва футболісти не родичі (принаймні близькі), хоча й походять із західних регіонів України: Іван Яремчук народився на Закарпатті, Роман Яремчук – у Львові.

Любов до «гри мільйонів» маленькому Романові прищепив тато–футболіст Олег Яремчук. Хлопчик тренувався в рідному Львові. Проте вже в 11–річному віці отримав запрошення перебратися до Києва – в академію «Динамо». Невдовзі одержав у столиці і свої перші преміальні… у сумі 30 гривень. Як зізнавався згодом Роман, «дебютні» гроші, зароблені футболом, він у той же день «спустив» у найближчому магазині солодощів – «конвертувавши» хрусткі банкноти в цілу торбину цукерок!

До речі, кумиром хлопця на довгі роки стає легендарний швед балканського походження Златан Ібрагімович. І хоча до слави «Ібри Кадабри» українець ще таки не доріс (бо просто не встиг!), за зростом наш співвітчизник колоритного шведа майже наздогнав: у Романа – 191 см проти 195 – у Златана.

У жовтні 2016–го юний нападник зумів «розписатися» у воротах полтавської «Ворскли» вже через 7,27 секунди після стартового свистка!

У «Динамо» Романа Яремчука із юних літ вважали великою надією клубу. Щоправда, по–справжньому «засвітитися» у дорослому футболі йому вдалося, вже коли потрапив в оренду до ФК «Олександ­рії». У самобутній команді Володимира Шарана Яремчук нарешті починає забивати на дорослому рівні. Зокрема, стає автором найшвидшого гола в історії вищого дивізіону українського футболу! В жовтні 2016–го юний нападник зумів «розписатися» у воротах полтавської «Ворскли» вже через 7,27 секунди після стартового свистка!

Яскрава гра юнака не лишається не поміченою тренерським штабом рідного «Динамо» – тож незабаром гравець повертається до Києва. Щоправда, у столиці його «снайперський приціл» знову дає збій – він поступово програє суперницт­во за місце у складі своєму «вічному» товаришу–конкуренту Артемові Бєсєдіну.

Ну а невдовзі – в серпні 2017–го – Роман Яремчук опиняється в бельгійському «Генті», де швидко стає гравцем основного складу й записує на свій рахунок у дебютному сезоні в Лізі Жупіле відразу 9 м’ячів!

У нинішньому сезоні Яремчук знову стартував потужно, відзначившись за «Гент» двома голами в шести поєдинках першості.

Ці помітні бомбардирські звершення не могли залишитися поза увагою Андрія Шевченка та тренерського штабу збірної України. У матчі зі збірною Чехії в рамках Ліги націй УЄФА Роман нарешті дебютує у складі національної команди!

А на післяматчевій посвяті новачків разом із Андрієм Цуріковим заводить «Ты беги, беги / Беги на край земли…» російського гурту «Иванушки International». Народженого в російськомовному Запоріжжі Цурікова ще якось зрозуміти можна, а ось чого «Червону руту» (яка напередодні офіційно отримала статус футбольної візитівки збірної) не затягнув львів’янин на прізвище Яремчук – збагнути таки значно складніше…

Будемо сподіватися, що то лиш прикрий «прокол», а матчі з Чехією та Словаччиною – останні, в яких нападник Роман Яремчук не «розписався» у воротах суперників збірної України!

Бо ж Златану Ібрагімовичу скоро остаточно «виходити на пенсію» – хто ж потішить старого «Ібру Кадабру», як не наш Роман? 


 

Telegram Channel