Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Рівне: коротко про головне

Волинь-нова

Рівне: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • Проект рішення про недовіру 41-річному голові Рівненської ОДА Олексієві Муляренку зареєстрували в Рівненській обласній раді. Подібний документ уже був перед минулою сесією – у липні, проте за рекомендацією комісії з питань місцевого самоврядування на розгляд сесії його не виносили.
  • У Здолбунівському районі під час роботи в полі комбайн переїхав чоловіка. 54-річний водій під час збору врожаю кукурудзи поблизу села Гільча-2 близько 19-ї години наїхав на 26-літнього жителя села Урвенна, який заснув на полі. Потерпілого з політравмою, забоями, переломами гомілки та кісток таза госпіталізували до лікарні. Огляд шофера засвідчив, що він був тверезим.
  • Кінострічка «Кавалери» рівненських митців посіла 1-ше місце на кінофестивалі «Полтава-док» у номінації «Мистецтво жити». Фільм розповідає про невеличкий епізод із життя Надії Косміаді, доньки рівненського художника. Участь у його зйомках брав оператор Валерій Мартинюк, який нещодавно загинув у ДТП.
  • 2-ге місце зайняли юні пасічники Рівненщини на Всеукраїнському турнірі юних бджолярів, що проходив у Київському національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді МОН України. На виставці, яку експонували під час змагань, вони представили мед, пилок, вулик, а також солодкий продукт, отриманий із власної пасіки, за якою доглядають під час занять у гуртку.
  • Небайдужі рівняни рятували 200-річну липу в центрі міста. Невідомі просвердлили отвори у стовбурі та залили туди отруту. Вже наступного дня люди викликали поліцію і зафіксували злочин. Вони принесли спеціальне обладнання, завдяки якому під тиском води промивали «рани», заливали в них содовий розчин, щоб загасити кислоту, підозрюючи, що саме нею намагалися нашкодити старому дереву. До роботи долучалися всі, за словами активістів, не було лише влади і спеціалістів, що фахово відповідають за озеленення міста.
  • Співак Олег Винник відвідав Дубенський замок. Артист спустився в його підземелля, де позував на фоні гармати та фігур воїнів. Світлини виставив у соцмережу. «Неприступна легендарна фортеця скарбів князів Острозьких. Дорогою в Чернівці влаштували невеличкий фотосет», – прокоментував улюблений виконавець жінок.
  • Декілька годин рівненські рятувальники піднімали вантажівку, що 11 вересня повністю перекрила рух автотранспорту на дорозі Київ—Чоп неподалік Рівного. Для надання допомоги залучили 6 одиниць спецтехніки та 22 рятувальники. Внаслідок аварії трапився витік пально-мастильних матеріалів на дорогу, тому вогнеборцям довелося їх змивати. У поліції розповіли, що водій транспортного засобу був нетверезим і порушив правила обгону.
Telegram Channel