Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • Гнідавський цукровий завод розпочав прийом солодких коренів. Це вже 60 рік, ювілейний сезон. 2018 став рекордним за інвестиційними вливаннями: в переобладнання заводу було вкладено 170 мільйонів гривень. Виробництво працює за сучасними європейськими нормами на новітньому устаткуванні.
  • 110 мільйонів гривень передбачено на будівництво школи в селі Башлики Ківерцівського району. Відповідний тендер оголосили на ProZorrо. Наразі діти навчаються у приміщенні клубу, де відсутні спортивний зал, їдальня, а бібліотека розміщена в комірці без вікон. Завершити об’єкт заплановано до 2020 року.
  • Пропускний режим запровадили у Нововолинській міській раді. Електронні замки встановлені на другому та третьому поверхах. Працівники виконавчого комітету отримали спеціальні пластикові картки – своєрідні ключі, на які реагує система. Наразі вона працюватиме в тестовому режимі, і якщо виправдає себе – перепустки введуть на четвертому та п’ятому поверхах.
  • У Ратнівському та Камінь-Каширському районах хочуть досліджувати родовища мідних руд. Проект відповідного рішення розглянула постійна комісія Волинської обласної ради з питань екології. ДП «Українська геологічна компанія» отримає надра в користування для геологічного вивчення покладів руд міді самородної.
  • 95 волинських шкіл не мають внутрішніх туалетів. Частина сіл, де нині є така проблема, уже закріплені не за районами, а за об’єднаними територіальними громадами, тому саме вони мають вирішувати це питання. Найбільш проблемними сьогодні є Ківерцівський і Маневицький райони та Любешівська ОТГ.
  • На Волині двох чоловіків судитимуть за те, що проігнорували повістки. Військовозобов’язані мешканці Нововолинська 45 та 29 років були прийняті на військовий облік до об’єднаного районного військового комісаріату, але не з’явилися на навчальні збори.
  • 9-те місце серед 22 команд зі всього світу посіла на Чемпіонаті бригад екстреної медичної допомоги команда Волинського обласного центру ЕМД. Змагання проходили в місті Комарно (Словаччина).
  • Троянівський сільський голова Микола Ясюк із Маневиччини за сумісництвом керує гуртком «водний туризм». За декілька років його вихованці стали справжніми спортсменами. Цими днями підопічні очільника села вдруге братимуть участь у Чемпіонаті України з водного туризму серед юнаків. Наразі вони проходять тренувальний збір на Івано-Франківщині.
Telegram Channel