Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
«Ширінькагейт»: історія про Білла, Моніку та плями на синьому платті «відзначає» 20-річчя

Мама міа! Цим фотожабам — уже два десятиліття.

Фото ppc.com.

«Ширінькагейт»: історія про Білла, Моніку та плями на синьому платті «відзначає» 20-річчя

«Біс у ребро» мало не коштував Клінтону посади президента США

Біллу Клінтону вже 72, Моніці Левінскі — 45. А з часу, коли вибухнув «Ширінькагейт», уже минуло два десятиліття. Проте й у наступні 20 років хтось навряд чи зможе «переплюнути» той гучний сексуально–політичний скандал у США під самісіньку завісу буремного ХХ століття

Драматичне дитинство, зміна прізвища  й доленосне рукостискання  з Джоном Кеннеді

Тоді про Моніку ще мало хто знав, а незабаром це фото облетить  чи не всі ЗМІ планети.
Тоді про Моніку ще мало хто знав, а незабаром це фото облетить чи не всі ЗМІ планети.

 

Маленького Білла (повне ім’я якого звучить як Вільям Джефферсон) доля не балувала із самісінького дитинства. Скажімо, батька він втратив ще за три місяці до свого народження — той загинув в автокатастрофі. Малого спочатку виховували дідусь та бабуся, а трохи пізніше мама Білла вдруге вийшла заміж — за такого собі Роджера Клінтона. У 15-річному віці майбутній 42-й президент США змінює батькове прізвище — Блайт — і теж стає Клінтоном.
17-літнім юнаком влітку 1963-го Білл Клінтон у складі делегації від Національної юнацької організації бере участь у зустрічі з президентом США Джоном Кеннеді. Удостоївшись президентського рукостискання, хлопчисько Клінтон перебуває у цілком зрозумілому неймовірному захваті… й вирішує податися в політику.
Восени того ж таки 1963-го Кеннеді гине в результаті замаху. А за 30 років — 1993-го — Білл Клінтон стає президентом США…

Сивина в шевелюру — біс у ширіньку

Моніка Левінскі народилася 1973–го в заможній родині американських євреїв. До речі, її бабця по материній лінії звалася Броня Поліщук (Полєщук) — а в Білорусі буцімто досі проживають далекі родичі американської Моніки.
Після закінчення коледжу 22-літня дівчина перебирається до Вашингтона і стає практиканткою в Білому домі.

На той момент (йшов 1995 рік) Біллу Клінтону вже 49. Панові президенту вже давно «війнула в очі сивина», а окрім роботи, він переймається хіба що вихованням разом із дружиною Гілларі 15-річної доньки Челсі.
Одним словом, Біллові точно не до якихось адюльтерів. Хоча чолов’яга він таки імпозантний: як сказали б в Україні — ще козак хоч куди!

Клінтон до останнього все заперечував, зокрема й посвідчив під присягою, що у нього не було сексуального зв’язку з Левінскі.

Хто на кого першим поклав око і як закрутився роман між сивочолим президентом та юною брюнеткою–практиканткою — відомо хіба тому бешкетливому Амурові, який стрілив зі свого лука у серця (а може, і в якісь інші місця) Біллові та Моніці.
Хай  там  як,  у  проміжку  між  15 листопада 1995-го та 29 березня 1997-го у них «було» — і не раз. Зокрема, й оральний секс у знаменитому Овальному кабінеті, наслідком якого стали плями на синьому платті, які згодом детально обговорював чи не увесь світ…

Ой летіли дикі гуси — та й над Овально-оральним кабінетом…

Можна припустити, що за понад 200–літню історію Білого дому той Овальний кабінет бачив і не таке. Проте, вочевидь, 22–річна Моніка ще не затямила: про подібне краще мовчати. А найбільше — перед «найкращою подругою». Що візьмеш із тих американок — не чули вони української пісні «Ой летіли дикі гуси…» з її «Ти відкрий подрузі двері, / Але серце їй своє не відкривай!»

Ні, Лінда Тріпп після одкровень Моніки не стала «відбивати» у неї Білла. І навіть у «двері» не просилася. Вона (до речі, удвічі старша за Левінскі — практично ровесниця Клінтона!) телефонувала й випитувала нові подробиці пристрасних побачень, а під слухавку підставляла увімкнений диктофон…

Пізніше саме ці записи і те саме синє плаття (саме Лінда вмовила Моніку не прати його і зберегти оті плями як таку собі «пам’ять») стануть беззаперечними доказами того, що таки ж «було»!

Ганяли, як того кота:  не так за те, що сало ум’яв, — як за те,  що брехню сказав

Клінтон до останнього все заперечував, зокрема й посвідчив під присягою, що у нього не було сексуального зв’язку з Левінскі. Але незалежний прокурор Кеннет Старр ганяв бідного Білла (діючого президента США!), як того кота (приміром, чи можна уявити, що у нас Потебенько «ганяє» Кучму, Пшонка — Януковича, а Луценко — Порошенка? Відповідь очевидна: перефразовуючи того ж Леоніда Даниловича, «Україна — не США»).

Проте згодом ласий до юних практиканток «кіт» таки мусив піджати хвоста, опустити додолу брехливі оченята й підняти лапки догори…

17 серпня 1998 року Білл публічно визнає очевидне і просить вибачення в Гілларі, в Моніки, в американського народу і навіть лопоче щось на кшталт того, що він «не знав», що якщо «так» — то це теж називається секс. Чим іще більше змусив реготати увесь світ із тієї скандальної ситуації, яка увійшла в історію під назвами «Монікагейт», або ж «Ширінькагейт».

Процедура імпічменту щодо Білла Клінтона зайшла так далеко, як не заходила щодо жодного іншого президента США (адже прецеденти її «запуску» траплялися й раніше). І насамперед — не через ті злощасні «ширіньку» та «плями на платті», а через брехню під присягою. Але зрештою Клінтона таки «помилували», дозволивши тихцем добути другий президентський строк.

Telegram Channel