Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Папа Римський іде до мафії,  а Константинополь  захищає Мазепу

Іван Мазепа (1639–1709) носив ще й титул князь Священної Римської імперії.

Фото 5.ua.

Папа Римський іде до мафії, а Константинополь захищає Мазепу

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Не пройшло і 309 років: гетьмана відлучили від церкви незаконно

Вселенський патріархат вважає неканонічною анафему, яка була накладена на Івана Мазепу Російською православною церквою

Про це заявив представник Вселенського патріархату при Всесвітній раді церков у Женеві архієпископ Тельміський Іов (Геча). За його словами, вона була накладена на українського гетьмана з політичних мотивів — «як засіб політично–ідеологічних репресій і не мала жодних віросповідних, богословських чи канонічних причин».

Анафема була накладена на українського гетьмана з політичних мотивів — «як засіб політично–ідеологічних репресій і не мала жодних віросповідних, богословських чи канонічних причин».

«На еміграції в м. Бендери Іван Мазепа вільно сповідався у православних священиків Вселенського патріархату, — сказав архієпископ Іов. — Саме вони напутствували його на смертному одрі та відпустили гріхи, а потім і відспівували. Тіло гетьмана було покладене в православній церкві містечка Варниці, яка перебувала під юрисдикцією Вселенського патріархату, а згодом перепоховали у місті Галац на Дунаї, де в центральному соборі Свято–Георгієвського монастиря місцевий митрополит відслужив заупокійну службу за спочилим. Цей митрополит був ієрархом Вселенського патріархату. Отже, можемо говорити, що Іван Мазепа помер як вірний Матері–Церкви, Вселенського патріархату!» — наголосив ієрарх.

Схоже, Константинополь по–справжньому взяв Україну під своє крило. І Москва безсила щось зробити. Хіба лякати розірванням усіх відносин. Але на практиці для російської церкви це означатиме добровільну самоізоляцію від решти православного світу.

 

«Коза ностра», Бог не з вами!

Папа Римський Франциск (на фото) під час візиту на Сицилію виступив зі зверненням до членів мафії, закликавши їх відмовитися від злочинів та насилля

 

 Послухати проповідь Понтифіка у портовому районі столиці Сицилії Палермо зібралося 80 тисяч людей. «Мафія не живе по–християнськи, бо своїм способом життя йде проти Бога і грішить. Я кажу її членам: змінюйтеся, брати і сестри! Досить думати про себе і про свої гроші. Зверніться до істинного Бога, до Ісуса Христа», — зазначив Папа. У своїй промові Франциск наголосив, що члени організованої злочинності, багато з яких ходять до церкви і відкрито демонструють свою релігійність, «не можуть вірити в Бога і бути мафіозі».

Понтифік прибув до Палермо, щоб ушанувати пам’ять отця Джузеппе «Піно» Пулізі, який викривав у проповідях мафію, за що його вбили у 1993 році. У 2013-му Пулізі зарахували до блаженних мучеників.

…Це дійсно не вкладається у голові: спочатку мафія вбиває священика, а по­тім іде до його «колег» каятись.

 

У Рівному горе-матір підкинула новонароджене немовля

Жінка вирішила, що не «потягне» п’яту дитину

Цими днями близько обіду працівники обласного перинатального центру побачили, що біля входу хтось залишив немовля. Одразу ж викликали поліцію. Матір новонародженого хлопчика довго шукати не довелося. Оглядаючи місце події, правоохоронці помітили жінку, яка нервово «намотувала кола» біля медичного закладу. Породілля зізналася, що малюк є п’ятою і небажаною дитиною у родині. Оскільки сім’я перебуває у складних життєвих обставинах, не знайшла іншого виходу, як підкинути хлопчика під двері медустанови.

Після викриття горе–матір написала заяву, аби її новонароджений син тимчасово залишився у перинатальному центрі

Це, звісно, краще, ніж викинути немовля десь у лісі. Але чи доречно вживати слово «краще», коли повідомляєш, що багатодітна мама (!) відмовляється від своєї кровинки?..

 

Губернатор публічно заявив, як мріяв про… інтим із молодою заступницею

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган пригадує, як мало не зрадив свою дружину

Одкровеннями про інтим, якого так і не сталося, 42–річний держслужбовець навіщось вирішив поділитися публічно, коли вручав цій самій жінці, Марині Мельник, почесну грамоту. «Я півтора року працював у Вишгороді головою РДА, останні півроку з молодою і дуже красивою заступницею. І ви знаєте, якби мене не перевели у Київ, — це б закінчилося інтимом і подружньою зрадою, — наголосив він зі сцени. — Але, слава Богу, мене підвищили, і я став губернатором, а ця красива дівчина залишилася у Вишгороді у моїх нездійсненних мріях». Перелічивши чесноти сердешної Марини, він запросив її на сцену та вручив почесну грамоту.

Важлива деталь: 33–річна Мельник заміжня і має доньку. Цікаво, чи зрадів жінчиній почесній грамоті її чоловік і що сказала Горгану вдома його власна дружина?

 

Паулу Фонсека одружився з українкою

Чи до футболу йому тепер буде, коли поруч дружина?

«Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями...»
«Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями...»

 Головний тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека — відповідальний чоловік. Свої близькі стосунки з Катериною Остроушко (про роман пари журналісти повідомляли ще навесні цьзого року) — керівником прес–служби президента «Шахтаря» Ріната Ахметова — він узаконив шлюбом.

Португалець зізнався, що по­чувається в Україні, як удома. «Плюс я одружився тут. У мене дружина–українка. Мені подобається, дуже подобається жити в Києві. І люди приємні, і мені тут завжди раді», — сказав щасливий Паулу.

Зичимо парі дожити разом до старості і народити дітей хоча б на половину футбольної команди!

Telegram Channel