Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Наймолодша мама країни перейшла у 7-й клас і… переселилася в орендоване житло

А ще сама могла б ляльками бавитися.

Фото inter.ua.

Наймолодша мама країни перейшла у 7-й клас і… переселилася в орендоване житло

Але поки вона на уроках у школі, за донькою доглядає бабуся

Як ми вже повідомляли, у вересні 2017-го в одному з пологових будинків Львова 12-річна дівчинка народила доньку. Діана з’явилася на світ вагою 2,5 кілограма цілком здоровою, без відхилень у розвитку. Спочатку батьком назвали 18-річного сусіда, який хоч від відповідальності не відмовлявся, але зустріти Тетяну з пологового не прийшов. Утім, тести ДНК спростували факт батьківства. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статеві зносини з особою, яка не досягла повноліття.

Аби дізнатися правду, поліцейським довелося натиснути на Тетяну. За словами її мами, вони попередили: якщо породілля не зізнається, її визнають неадекватною, а Діану заберуть. Лише після цього шестикласниця порушила мовчанку: насправді дитину народила від двоюрідного брата — ​14-річного Остапа. Він зі своєю мамою та її співмешканцем також живе у Бориславі.

Нова ДНК-експертиза підтвердила слова Тані. Справжній батько пояснив, що вони надивилися фільмів для дорослих в інтернеті…

Відтоді минув рік. Що змінилося у житті 13-літньої Тані Лучишин?

Про це ми дізналися завдяки інтернет–виданню galicia news.com.ua.

Справжній батько – 14-річний Остап – пояснив, що вони надивилися фільмів для дорослих в інтернеті…

Нещодавно з однорічною донькою Діаною і братом–першокласником вона переселилася в орендоване житло із кімнатки і кухоньки, де жила в багатодітній родині з мамою і вітчимом.

День народження доньки 17 вересня не відзначали — в будній день дорослі всі зайняті, а молоді тато і мама — на уроках.

— Поки Таня ходить в школу, а коли зроблять розклад для індивідуального навчання — буде займатися вдома. Вдень із дитиною сиджу я. Діана вже всюди повзає, увага потрібна. Каже «мама», «тато», «баба», — розповідає мама Тані і бабуся однорічної Діани 32–річна Ганна.

Тато, 15–річний Остап (двоюрідний брат Тані, племінник Ганни), у всьому намагається допомагати. Грошей, кажуть, просити не треба — сам приносить, коли приходить у гості від своєї мами.

Ще недавно вся родина мешкала разом. На 40 квадратних метрах пліч–о-пліч жили Таня з донькою, її мама зі своєю молодшою дочкою Вікою, якій зараз півтора року, чоловіком і ще чотирма синами — без зручностей і особистого простору.

Тому наймолодша мама України переїхала на квартиру в сусідній під’їзд — місця для всіх не вистачає. Зняли кімнату за 500 гривень.

Вечорами Тетяна вмикає опалення через похолодання, щоб донька не застудилася, виходить ще тисяча. Плити, холодильника немає, пральної машини теж — готує мама Ганна у себе вдома, тут же перуть речі.

З Танею живе брат–першокласник Андрій — молода мама боїться залишатися одна.

Семикласниця мріє про свою квартиру, щоб було де жити їй і дитині. Бачить, що зараз нелегке життя, тому вирішила, закінчивши школу, поїхати в Польщу, щоб заробити на житло.

Його, за словами бабусі Ганни, обіцяли в міськраді, але так і не дали. Навіть ремонт не допомогли зробити. Сім’я живе в аварійному будинку — дах тече, балки прогнили, в підвалі збирається вода, стіна руйнується. Мешканці кажуть: з міськради приїжджали, подивилися та й поїхали…

Лія ЛІС.

Telegram Channel