Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
А перед сном їжте варені яйця

Волинь-нова

А перед сном їжте варені яйця

Таку пораду дає доктор медичних наук Олексій Ковальков – дієтолог, який 10 років тому сам стpaждав від зайвої ваги. Це змусило чоловіка створити коректну, з погляду професійного лікаря, систему харчування, яка допомогла йому схуднути на 52 кілограми. Тепер він допомагає людям стати стрункими

10 тисяч кроків до мети

Перш за все потрібно навчитися якомога більше часу рухатися. Якщо робота не вимагає фізичних навантажень, придбайте крокомір і ходіть пішки. За день слід робити від 8000 до 12 000 кроків.

Також важливо відмовитися від уживання їжі, яка містить швидкі вуглеводи: фастфуд, борошняні вироби, солодощі й солодка газована вода.

Однією з ключових умов правильного схуднення є м’яке очищення шлунково–кишкового тракту, що триває 2–4 тижні.

На основному етапі боротьби із зайвою вагою до збалансованого харчування і ходьби додаються силові вправи. Сидіти «на голодному пайку» не потрібно, важливо отримувати задоволення від корисних продуктів у правильному поєднанні. Така методика дає змогу пацієнтам худнути на 100–200 г за день.

Найважливіший і найбільш тривалий етап – закріплення результату. За 12–18 місяців людина звикає до нового харчування й активного способу життя.

Цукор, вироби з борошна, картопля, шліфований рис — не для вас

Кожен організм вимагає індивідуального підходу. Людям із високим ступенем ожиріння самотужки справитися з проблемою важко. Однак, якщо у вас 5–10 зайвих кілограмів, то скинути їх під силу й самостійно.

Налягайте на білкові продукти з низьким вмістом жиру. Лікар радить щодня перед сном з’їдати 2 варених яйця. Рекомендує споживати висівки, які дають відчуття ситості й не переходять у жирові відкладення. Важливо їсти якомога більше клітковини. Вона міститься в листових овочах, свіжих огірках, зелені та болгарському перці. Ці продукти можна наминати в будь–який час доби в необмеженій кількості.

Для сніданку найкраще підходять складні вуглеводи (вівсяна каша, гречка). Завдяки їм ви отримаєте запас енергії на весь день і не відчуватимете голоду.

Ковальков закликає виключити зі свого раціону 4 продукти: цукор (і всю їжу, яка його містить), борошняні вироби, картоплю і білий шліфований рис. А от різні види капусти, селеру, зелені яблука, грейпфрути варто полюбити.

Telegram Channel