Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Луцькі «гангстери» постануть перед судом

Прокуратура Волині затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення п’ятьма жителями обласного центру за попередньою змовою незаконного позбавлення волі, катування, вимагання із застосуванням насильства, розбоїв, крадіжок та заволодіння транспортним засобом

Нагадаємо, що зловмисники, серед яких і такі, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності, увечері 11 березня цього року напали на чоловіка в одному з гаражних кооперативів Луцька, побили його битою та металевою трубою, відібрали банківські картки й автомобілем потерпілого вирушили у село Забороль Луцького району. Дорогою вони «вибили» від жертви пін-коди до карток і зняли у банкоматі 14500 гривень. У подальшому відібрали у потерпілого ще й кошти в різній валюті та зняли гроші з іншої картки, завдавши йому матеріальної шкоди на загальну суму понад 276 тисяч гривень. 

Потерпілого завезли у село Забороль, де помістили у підвал. 

Через декілька днів ці ж «гангстери» жорстоко побили ще одного лучанина в його помешканні на вулиці Кравчука і  заволоділи двома його мобільними телефонами. Потім, розбивши скло в авто,  що належить йому, викрали звідти гаманець із понад 5 тисячами гривень, самого ж потерпілого завезли у село Забороль, де помістили у підвал. Сюди ж  було доправлено і  лучанина, що жив на вулиці Ветеранів, якого теж побили, пограбували і навіть погрожували вбити, приставляючи до скроні пістолет. 
Таким чином, зловмисники вимагали передати їм автомобіль, квартиру, грошові кошти у сумі 5000 доларів США. Звільнили потерпілих завдяки скоординованим діям працівників Луцького відділу поліції головного управління Національної поліції України в області увечері 17 березня 2018 року.

Невдовзі усі нападники постануть перед судом, який і визначить їм міру покарання. 

Наталія МУРАХЕВИЧ

Telegram Channel