Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Нарезонаснішні події в житті краю одним абзацом

На скрипці з оргскла (прозорий акрил) зіграв віртуоз Святослав Кондратів у Рівному. Тур маестро має назву «Метеора» і присвячений місцю неземної краси в Греції. Музичний інструмент особливий тим, що у співавторстві з Тарасом Ватаманюком і Тарасом Рубаєм її зробив майстер із Рівного Олег Шевчук. У скрипці є світлодіодна підсвітка, що керується коливанням струн, незвичної конструкції ергономічний місток, але найголовніше – революційний електромагнітний датчик звуку. 

Медаль «За жертовність та любов до Батьківщини» від імені благочинного Здолбунівського району УПЦ КП Павла Джури вручили диспетчеру 18-ї державної пожежно-рятувальної частини головного управління ДСНС України у Рівненській області, квасилівчанину Едуардові Біруку. Рятувальника відзначили за проявлений героїзм під час виконання службових обов’язків при ліквідації пожежі.

Медичний посуд, забруднений бактеріями кишкової палички, в лабораторії Демидівської центральної районної лікарні виявили журналісти  телеканалу UA: Рівне. Вони взяли пробірки на аналіз, що мав невтішні результати — чотири штами умовно-патогенних організмів. У сюжеті показано жахливі умови, у яких працюють лаборанти, як з’ясувалося, у них не вистачає навіть розчину для дезинфекції. 

Telegram Channel