Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Батьківщина» Волині закликає  до чесних правил політичної боротьби

Андрій Козюра вимагає від опонентів не нагнітати ситуації перед прийдешніми виборами.

Фото прес-служби ВО «Батьківщина».

«Батьківщина» Волині закликає до чесних правил політичної боротьби

«Неухильно дотримуватися під час виборчого процесу чинного законодавства та морально–етичних норм», — таке зобов’язання взяли на себе представники Волинської організації партії «Батьківщина». Вони підписали відповідний меморандум і запропонували долучитися іншим демократичним політсилам

Документ називається «За чесні вибори» і його поява не випадкова. Адже у «Батьківщині» вже зіштовхнулися зі спробами маніпуляцій та дискредитації політсили. 2 листопада до офісу Волинської обласної організації партії вдерлися 15 молодиків, які вимагали пояснень, чому в невідомому кіровоградському друкованому виданні без дозволу екс–добровольця «Азова» з’явилася його фотографія. У цій ситуації було нескладно пояснити, що «Батьківщина» Волині не має жодного стосунку до згаданої газети і не замовляла опублікованого матеріалу про проблеми набору військовослужбовців за контрактом. Втім, ця провокація стала сигналом до дій.

Під час прес–конференції перший заступник голови обласної партійної організації Андрій Козюра заявив: «Вважаємо, що ніхто не має права залякувати людей, без дозволу відповідальних осіб проникати до приміщень, викликати на розмову шляхом погроз, нищити майно чи заподіювати будь–яку шкоду, цинічно ображати своїх побратимів, які воюють і воювали на фронті та водночас є партійцями «Батьківщини». Такі інструменти — це провокація, застосування брудних методів боротьби. Ми виступаємо проти того, щоб будь–які політсили — провладні чи опозиційні — використовували як інструмент політичних розбірок ім’я батальйону «Азов» чи інших добровольчих батальйонів та їхніх бійців».

Такі угоди можуть стати запобіжником для реваншу «руского міра» в Україні. 

Андрій Григорович наголосив, що жодна політсила не має права скочуватися до методів Партії регіонів, яка активно використовувала тітушок для політичного протистояння. На його думку, такі угоди, як меморандум «За чесні вибори», можуть стати запобіжником для реваншу «руского міра» в Україні. Крім регіональних осередків політичних партій, у «Батьківщині» пропонують підписати документ представникам громадських формувань, які згідно з текстом меморандуму також мали б проводити роз’яснювальну роботу в області про недопущення порушень законодавства під час місцевих виборів 23 грудня та президентських — 31 березня 2019 року.

Андрій Козюра також зазначив, що «Батьківщина» не буде тиснути на своїх опонентів, щоб вони долучалися до угоди «За чесні вибори».

«Якщо якась політична сила не поділяє ці принципи, їхнє право цього меморандуму не підписувати. Оцінку таким діям мають дати виборці, громадськість і ЗМІ», — наголосив перший заступник голови обласної партійної організації ВО «Батьківщина».

Леонід ОЛІЙНИК.

Telegram Channel