Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події з життя краю одним абзацом

Волинські гірники розпочали мітинг, де вимагають погасити заборгованість по зарплаті, а також добитися фінансування на добудову шахти № 10 «Нововолинська». Вчора вони пройшли від Луцького замку до обласної державної адміністрації. Основні їхні вимоги – виплатити гроші за три місяці (серпень, вересень, жовтень) та виділити кошти на добудову шахти № 10 «Нововолинська».

Жителі Стобихівки Камінь-Каширського району разом із дітьми, як розповідала «Волинь» у минулому номері, перекривали міжнародну автотрасу Маневичі—Ковель—Ягодин, вимагаючи будівництва нової школи.  Як стало відомо з оголошення на сайті держзакупівель Prozorro, департамент регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Волинської обласної державної адміністрації оголосив тендер на спорудження навчального закладу у цьому селі. Очікувана вартість об’єкта становить 
114 267 900 гривень.                  

Минулого тижня захворіло на кір 79 волинян, що у 2,2 раза більше за попередній. Найскладніша ситуація  в селі Підгайці  Луцького району, де зафіксовано 64 випадки, занедужало 50 учнів місцевої школи, відбувається масове поширення захворювання серед населення. Спалах зумовлений низьким рівнем вакцинації школярів. За повідомленням Волинського обласного лабораторного центру МОЗ, з початку року  кір атакував 1550 волинян. Рівень захворюваності перевищує середній показник по Україні майже удвічі.

Бюджет Луцька перевиконано  на 60 мільйонів. Як повідомили  під час засідання виконавчого комітету міськради, обласний центр матиме додаткові фінанси за рахунок збільшення надходжень від плати за нерухоме майно та розміщення зовнішньої реклами.
Сьогодні у Локачинській центральній районній бібліотеці відбудеться творча зустріч із художником, філософом, дизайнером, педагогом Орестом Хмельовським з нагоди 70-ліття від дня народження митця. Початок о 14-й годині.  Нагадаємо читачам, що логотип, із яким газета «Волинь» приходить у ваші домівки, розробив Орест Хмельовський разом зі своїми студентами. Художник також спроектував нагороду для переможців редакційної акції «Герої нашого часу» – статуетку у вигляді крилатого плуга.
 

Telegram Channel