Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Бандитські розбірки  серед білого дня у Луцьку

Волинь-нова

Бандитські розбірки серед білого дня у Луцьку

Скільки часу триватиме операція із затримання озброєних злочинців? Минулого понеділка о 14 годині 30 хвилин на лінію служби поліції «102» надійшло повідомлення про стрілянину на вулиці Набережній

Як повідомив завідувач сектору комунікації поліції Волині Віктор Гомоль, встановлено (про це йшлося у номері нашої газети за 6 листопада — Ред.), що одна людина загинула, двох осіб госпіталізували. Правоохоронці вживають усіх необхідних заходів для затримання злочинців. Щодо правової кваліфікації події, то ось що сказав заступник начальника головного управління Національної поліції у Волинській області, начальник слідчого управління Олександр Климовський:

— Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ст. 15 (замах на вчинення злочину) і ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Як одну з основних версій слідство розглядає бандитські розбірки двох груп із застосуванням вогнепальної та холодної зброї.

Одна людина загинула, двох осіб госпіталізували. Правоохоронці вживають усіх необхідних заходів для затримання злочинців.

Найсуворіше покарання за санкцією цих статей передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Поліцейські встановили особи загиблого та поранених. Усі вони — жителі Луцька.

— В області введено план «Сирена», задіяні всі необхідні підрозділи з інших регіонів. Попередньо маємо інформацію, хто стріляв і був учасником розбірки. Працюємо над тим, щоб їх затримати, — зазначив начальник поліції Волині Петро Шпига.

Правоохоронці також просять громадян, котрим відома будь–яка інформація про цю подію, невідкладно повідомити на лінію служби «102». Зокрема, поліцейські звертаються за допомогою у встановленні місця перебування, руху та зупинок транспортних засобів, на яких, ймовірно, пересуваються особи, причетні до стрілянини на вулиці Набережній у Луцьку.

Р. S. Телеканал «1+1» повідомив, що один з автомобілів, на якому втекли зловмисники, знайшли покинутим на Рівненщині.\

Богдана КАТЕРИНЧУК.

Telegram Channel