Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Нас лякають геями і євреями

Волинь-нова

Нас лякають геями і євреями

Напевно, вже мільйони дописів створили російські боти про небезпеку європейської свободи сексуальної орієнтації та національність українських високопосадовців. Країна, яка з кожного стовпа кричить про фашистів в Україні, майже один до одного скалькувала ідеологію Гітлера. Тільки є виняток: їм насправді етнічна належність не важлива: в РФ ти маєш бути вірним своєму фюреру та ідеям «руского міра». Ідеї насправді дуже прості: все, що інакше, що відрізняється, треба перетворити в «ядєрний пєпєл», а оскільки «рускіє» кращі за всіх, то потраплять до раю, навіть якщо повністю знищать цю планету

Можна було б сказати, що я перебільшую, якби всі не чули прямих цитат від перших осіб Мордору, що це підтверджують, і гучних аплодисментів у відповідь. Апофеозом цих суспільних прагнень і стали абсолютно варварські псевдодержавні утворення на Сході нашої країни, виплекані Росією, створені за своєю подобою «ДНР» та «ЛНР». Втім, цей бур’ян, що буяє в головах мільйонів північних сусідів, добре сприймається і серед наших співвітчизників. Недаремно путінські боти так стараються. Наприклад, вони пишуть, що в нашому уряді одні євреї — і пані, яка щойно зібрала гроші в батьківському комітеті на подарункові сертифікати вчителям до дня осені, схвально коментує цей допис: мовляв, «жиди» не дають дихнути. А водій маршрутки, який висадив з автобуса школяра, бо у того не було учнівського квитка, каже, що через геїв йому страшно за майбутнє своїх дітей.

Так–от дописів про сексменшини і національні питання в російських пропагандистів більше, ніж портретів Сталіна на їхніх сторінках, і не менше, ніж сюжетів про Україну в телепередачах, розрахованих на внутрішній ринок. Ворог апелює до давніх національних страхів, переплітає це своїми псевдохристиянськими цінностями й штовхає вату в наші голови. Тут не йдеться про логіку чи дискусію навколо легалізації одностатевих стосунків. Вони хочуть, щоб ми боялися гея, який прийде до хати і буде тут жити, як у відомому російському ролику, і замість вивчення біографії та програми політика досліджували його генеалогічне дерево. Бо тоді нами буде дуже легко керувати (доведено Путіним).

Telegram Channel