Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
«Друзі, не гайте часу, який рис?!!»

Волинь-нова

«Друзі, не гайте часу, який рис?!!»

«А нам — допомогло!» — не погоджуються Світлана Сорочук і Алла Маркова з майстром із ремонту телефонів, до якого був змушений звернутися наш водій Микола Антонович

Для того, щоб усі були в темі запитання, відповідь на яке ми вже почали обговорювати, насамперед ще раз його повторимо.

«Гарбуз із секретом» — 44 (2018)

Звичайно, напередодні відьомського Геловіну–Хеловіну, котрий святкують у ніч проти 1 листопада, захотілося заховати в нашому гарбузі… гамериканську чи канадійську святково вбрану диню. Але ж ви одразу здогадаєтесь. Тому заховали предмет, який на деякий час міг би ефектно замінити те, що обов’язково є у відьомську ніч у «перістому». Ось із нашим «потаємним другом» і стався нещодавно трафунок, точніше, з його власником…

А ситуація була така. Відро з водою. Ганчірка. Швабра. Автомобіль… Це наш водій Микола Антонович береться мити машину. І раптом у розпал цього процесу стається те, що змушує його все кидати і бігти в магазин. Не по «свічу машинну». І не по пляшку, як дехто вже подумав. І навіть не по фен — наступна версія, підозрюю, закрутилася вже в голові прихильників тверезого способу життя. А побіг по… кілограм рису. І не тому, що телефонувала дружина чи теща, і не на китайській дієті чоловік…

Що ми заховали в гарбузі?

Як ви зрозуміли, наш доблесний Микола Антонович «уронил» у воду не м’ячик, а свій мобільний телефон. Здогадалися про це, тобто дали правильну відповідь, лише 8 наших учасників. Проте і серед цих переможців має бути два (на жаль, розширеної історії, як докопалися до відгадки, ми так і не отримали). Тому, згідно із жеребкуванням, яке провела у свій день народження прес–секретар прокурора Волині, неповторна Наталія Мурахевич, по 100 гривень призових отримають Світлана Сорочук із села Світязь Шацького району («Коли прочитала ваше запитання, одразу розсміялася, бо зі мною таке теж траплялося. Влітку ми з мамою пили каву на березі нашого славнозвісного Світязя і в мене упав телефон у воду. Раніше друзі розповідали, що в такому разі треба його одразу помістити в рис або цукор, бо вони вбирають вологу. Подіяло!») і Алла Маркова із міста Рівне («Граємо у ваш «Гарбуз» із колегами, а працюємо інструкторами в Рівненській дирекції ПАТ «Укрпошта», і з однією з нас нещодавно стався саме такий трафунок, але рис ввібрав воду. Сміялися, бо відповідь цього разу виявилась легкою).

І ми дуже раді за наших партнерів із Рівненщини, що вони долучилися до нашого інтелектуального конкурсу. Дякуємо!

«Самолікування» народними засобами (рисом чи цукром), пилососами і фенами, звичайно, допускається, якщо ви перебуваєте далеко від майстерні з ремонту телефонів, але тільки в сервісі вашому мобільному допоможуть нормально функціонувати далі.

Переможців просимо надіслати на адресу редакції копії першої і другої сторінок паспорта та ідентифікаційного коду.

До речі, скільки б не тримав Микола Антонович свою мобілку в рисові — вона так і не «зафуричила», тому його пригоди закінчилися в майстерні з ремонту телефонів. Там він почув від спеціаліста: «Чоловіче, який рис?!! Ви скільки часу згаяли! Втім, не ви перший, хто нам розповідав, що так йому порадили «вилікувати» телефон…»

Справді, інтернет аж кишить такими підказками: «Залиште свій мокрий смартфон постояти в мисці з рисом — не смійтесь, це справді допомагає! Особливо якщо у вашій моделі телефону немає можливості вийняти батарею…», «Обгорніть смартфон у паперову серветку і покладіть на дві доби в пластиковий пакет, заповнений сухим рисом. Зерна чудово вбирають вологу, тому підійдуть для порятунку телефону. А серветка запобігатиме потраплянню крохмалю і рисових крихт у роз’єми апарату…»

«Самолікування» народними засобами (рисом чи цукром), пилососами і фенами (ці точно шкідливі, бо можуть поплавити деталі), звичайно, допускається, якщо ви перебуваєте далеко від майстерні з ремонту телефонів, але тільки в сервісі вам повністю висушать мобільний і допоможуть йому нормально функціонувати далі. У чому й переконався Микола Антонович. Адже його телефон — знову в бойовому строю. Але номера ми вам не вкажемо, бо пані Надія приревнує, адже він у нас козак ще — ого–го–го!

На цій веселій ноті й оголошуємо нове завдання.

«Гарбуз із секретом» — 47 (2018)

«І горіти тобі в полум’ї!» — сказала пані в особливому місці в особливому одязі, що переважно чіпляється на шиї, підпаливши кілька його «особин». Запах був не з приємних…

«І топитися тобі у воді!» — ще не хотіла здаватися пані й кинула кілька його «особин» у посудину. Вони не тонули…

«Гади! Не пройти тепер їм мідні труби! І десятому закажу! Під танк їх!» — вигукнула пані, взявши в руки предмет, що в особливому місці замінить і «танк», та й заходилася давити кілька його «особин». «Кров» із них виходила жовтуватого кольору.

«Гади! Обманули! Поверну назад! Я ще хочу жити!» — кричала пані в особливому місці, знімаючи особливий одяг, котрий у неї чіплявся на шиї…

Що за предмет ми заховали у гарбузі?

Слово–відповідь треба надіс­ла­­ти до 27 листопада тільки у виг­ляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «М’яч», «Три ведмеді», «Наталія Калініченко»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз — 150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі!

Грицько ГАРБУЗ

Telegram Channel